Sunday, May 1, 2011

Saya tak nak awak...Faham??

Bace elok-elok....yang BIRU TU DIA, yang PINK TU JAJA



perbualan bermula

Kamu di situ, saya nak kamu

Haa? kamu disana apekehal?

Saya di sini kehalkan kamu laa

Mengarutlah itu, kamu dapat berapa SPM?

Saya dapat NAHJAN

NAHJAN? apekah itu??

terbalikkan 3 huruf itu

JANNAH...adakah itu termasuk dalam SPM?

Yaa...

Mengarut, saya kerat lidah baru tau..

Silakan

Tidakk, saya berhati baikk

Kamu Sayang saya?

Tidakkk lebih dari seorang kaawan

Tak pernah ada apa-apa perasaan??

Tak, cuma hormat sebab awak ada leadership skill yang hebat...

Awak dah ada kapel?

Takde..sebab saya tak suka sangat kapel-kapel ni..teman rapat ada laa..

Saya out dulu..bye (lariiiiiiii dengan jayanya)

Awak, take care tau..
(Gaya bercakap macam orang tak pandai bm....kihkihkih)

Ni chat yang dicopy terus dari chatbox di fesbukk....hmmm, tiba-tiba rasa pelik dan pelik dan pelik. Kenapa lah dia ni suka sangat tanya soalan sama.. Kalau tak percaya, terjah entri NI..

Lepas aje TERchat dengan dia, jaja pun gatal tangan nak cek status fesbuk mamat ni..
Jeng...jeng...jeng.......dan jaja terjumpa ini..sila scroll ke bawah dengan segeraaaa!






*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





Geram...geram....geram...
ni kes tak boleh terima hakikat eh? ke nak kena sekeh dulu kepala tu, sembelih ke...nak? baru boleh terima la agaknya kot..

SAYA MEMANG TAK SUKA AWAK....JANGAN SYOK SENDIRI BOLEH???

tak sanggup la pulak nak tulis macam tu, karang terasa hati...tak best laa, kita kan kawan.. so sampai bila-bila je akan tetap jadi kawan... oke?? Elelele...macam la dia tahu jaja ada blog.. tapi kalau dia tahu kan best.. baru tahap kefahaman tu meningkat sikit.. asyik berada di takuk lama je.. 0psss...

Tapi, dia ingat jaja ni boleh duduk diam ke...cannot, cannot, cannot....enggak bisa....
Jaja pun update la status kat fesbuk jugak, perang dingin la konon..tak tahulah dia ada baca ke tak.. Kau ingat kau je yang pandai update status..aku pun boleh la pinggannnnn...
Ni diaa!!!!!

(maksud tersirat ialah, DIA TAK RETI BAHASA)

Haaaa!!! ambik!! kan ke pedas tu, tapi jaja berhemah lagi.. *orang berhemah mengaku ke dia bhemah?
jaja tak sound sampai terobek hati tu, cuma ada yang tersirat di sebaliknya, maybe ni cara terbaik untuk bagi dia faham... kalau tak faham jugak, kite bako..kite bako aje!!!


Kalau kita tak lukakan hati orang, Insya Allah..hati kita tak akan dilukai..
*ayat Raqib dalam diari af9, not bad..leh pakai jugakkkk....


Papepun...hope suatu hari nanti dia akan sedar yang jaja memang tak pernah menaruh perasaan ape-ape kat dia..
*dia syok kat aku ke? hahaha



Persetankanla...hidup ni mesti diteruskan....YAkkkkkkkk!!
*gaya kungfu jackie chan


(best la suara pakcik ni-Menghitung Hari cover)




p/s : keciwa tengok persembahan LENA AF9 semalam..huwaaaa....


Salam SERIBU kali sayang JAJA
           

15 comments:

faridFirdaus said...

xreti bahase+bajet hot+mcm2 ag.....bleh blah owg cmnie..

Fakrul Airul said...

saper yg brani kcau mkwe aku nie ha????? nk kene nie,,,

Fakrul Airul said...

hahahaha :)

amalin said...

auchhhh.cyan kat die u reject die!haha.tapi sies ngeri lo ad mmat feeling telbey cmtu.takot i!tp i still tetanya tnya eh.sape kah mmat tuu?pssstttt. :)

misz molecule said...

TAK BAIK WAT ORG CAMTU..


lau xnak..gtaw betul2..



klu jaja trus lari..cam kasi dia harapan utk usaha dptkan jaja..



what goes around. comes around dear

Misz Jenny said...

Farid :

dah blah laa..hihi

Misz Jenny said...

Fakrul Airul :

aikkk??? sape makwe awak hah??

lepukk karang nak?

Misz Jenny said...

ama lin :

tade sape-sape..heeeee

Misz Jenny said...

misz molecule :

baik kakkkk!! komen ni paling terharuuu...

tapi dah try gtaw btol2, dia xpcaya..

:(

Fadhilah Fa'idh said...

Jenny. Good luck memahamkan org yang tak memahami katakata seorang wanita.

haha, :)

Izyan Masri said...

FEWWIT.ADA ORANG SUKA JAJA.NI YANG KAK YAN NAK JELES NI .TACING AA T_T

Misz Jenny said...

Fadh :

tu ah..susahhh...
xmo dah jadi comel2 pasni..haha

Misz Jenny said...

Kak Yan :

lalala....ada orang jelesss..
kak yan nak? ambik laa...

i tak nak diaaa..huwaaaa..
tacing gak aa gini

qucachahir said...

be honest ;)
betul kate laki tue..
jangan lari dari kenyataan..
kalau ya kate kan ye..
kalau tidak kate kan tidak..
hehe..oke dear.. =)

Misz Jenny said...

qucachahir:

tapi kan....
jaja dah kata TIDAKKKK...

tapi dia tu tak faham2