Thursday, May 26, 2011

hehehe..hahaha..hihihi (senyum tak perlu kata apa-apa)


Ohoi......
Assalamualaikum kengkawan...peace yo! opocottt, terambik trademark orang lak....hehehehe

Hari ini jaja dah pun tersengih sampai melebihi telinga..macam ni :

(^__________^)

aik? telinganya mana? heee

Yela, sebelum ni kan, selalu aja heret korang ke dalam kancah kesedihan, sori sori..
Terutamanya dalam entri INI.
MY APOLOGY,eh betul ke tak grammar aku nih? Persetankanlah ye kawan-kawan/macik/pacik.

Entri kali ni jaja janji, memang entri yang penuh dengan kegembiraan sampaikan melimpah ruah tau. Tak caye? Haa! Pe lagi, jom kita baceeee!!





***********************************************************************

Ceritanya bermula begini...di saat daku sedang memikirkan masa depanku di UM nanti, ada tak mamat yang nak kat aku? lecturer kat sana smat-smat ke tak? Agak-agak lecturer yang muda tu dah kawen belum? Arghh, pemikiran yang sangat kolot. Tiba-tiba, aku dikejutkan dengan surat tawaran melanjutkan pelajaran ke......................................ke.......................... ke mana eh? Haaa!!


Memang terkejut siot!! sebab interview untuk tajaan ni, aku ciap leh kompromi lagi sama ada nak pergi ke tak, alaa yang dalam entri NI, ce bace ce bace.



Tapi Alhamdulillah la, di saat aku bersedih takde pape tawaran ni, ada jugak yang nak kasik scholarship. Terharuuu nyahhh(T_T). Aku pun tak harap sangat tajaan PAMA (papa/mama) ni sebab membazirkan duit je,  kos sara hidup kat oberci bukan murah woo, silap2 duit 50 hengget kita tu, leh beli makanan lekat celah gigi je kan. Tapi kalau mampu apa salahnya kan, asalkan belajar.



Lupa lak nak bagi tau tempat yang aku bakal duduki nanti.. Nak tau? Klik SINI. hoih, banyak betul link kau jaja, hahahahaha.. Uni ni bagus, uni pertama yang tawarkan kursus perubatan kat sana. Lagipun, uni ni world ranking gak. So far so good, ailoike!!!



Next week dah kena pergi kelas bahasa RUSIA. Yela, karang kalau nak tau diorang ngumpat aku, senang sikit . Mana tau kalau ada rezeki, boleh baling batu bata kat kepala dia, ngumpat sangat sape suruh. Alamak, TERnegative thinking plak dah..hish, kalau diorang tenung lama-lama tu tak bermakna dia mengumpat oke, mana tau dia suka tengok orang berhijab. lalalala




*eh kenapa aku guna AKU? tukar baliklah jadi JAJA



and...



Jaja dah tak ambik dentistry because............





I will take medicine, serious sangat takut!! scary mary lorh. Dulu bukan main lagi lempor buku biology jauhjauh sebab taknak baca, tapi sekarang dah kena letak buku -buku yang sewaktu dengannya tu bawah bantal, senang la sikit nak belek lepasni, Usaha Tangga Eskalator!! yeahh.. Biology I LOVE YOU bebeh!!



Oh ya, bukan dalam bulan ni jaja fly gi sana, mampuih nak blaja bahasa asing cepat-cepat.. jeng krengg..
Bulan 9 ni la fly.UP UP AND AWAY!! Sape nak itot?? Meh nak sumbat lam luggage, hahahaha
*joking






nampak tak moscow?? kat situ la jaja duduk nanti..


BANGGA JADI ANAK TERENGGANU =)
GANU KITE!


*meh pakat rama-rama mari ganu..erk? tetibe je..

 p/s : nenek !! ai lebiuuuu....


Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

16 comments:

Syamimi Razali said...

haaa.. bru nak uar uar buarkan yee..

btw, tahniah babe ! !

akhirnya, kau tinggal jugak aku ye. sob3..

faridFirdaus said...

=)..gudluck doc.Jaja..n jga diri bbaek kt tmpat org nu..=)

miss afifa said...

bijak..bijak...tahniah..saya tetap klik walaupon banyak link..hehehe..

Misz Jenny said...

Syamimi :

heeee,

tenkiu!!

ala, dia pun tinggalkan kita gak, duk kolumpoooo

Misz Jenny said...

Farid :

Doc? hish..belum lagiiiiii

orait, Insya Allah

Misz Jenny said...

miss afifa :

Eh sori2 kesian plak.. hikhikhik

mkaceh kak fifa.eh panggil kak fifa boleh?

:D

Izyan Masri said...

WAAHH.JAJA.JANGAN LUPA KAK YAN NNTI XD

Misz Jenny said...

kak yan :

hishh, takkan la tak hengatt

ingat ehh..hihihi

EZAN IDMA said...

congrate :)

cpahniza said...

RUSIA ka jaja? wahhh!! nak itot!!!

Misz Jenny said...

EZAN IDMA :

mekacehhhh...hihi

Misz Jenny said...

cpahniza :

a'ah..beg muat ag ni nak sumbat sorang, kih3

*packing pon blom

Ly_Tulip said...

Owh, trade mark ku ni entri ini upe nya??? hehe :p

wah..p moscow???besh2..nak ole2 dari sana ea kalo balek malysia da.. Heheh....

Btw, Tahniah ea...blaja rajen2...jgn culture shock sgt.. ;)

Misz Jenny said...

Ly_Tulip :

hihihi...pinjam jee, nah amik balik..

:p

Ole2? Insya Allah..

thanks

fadh leyanie said...

good luck di sana nanti..^^ yeay ! blaja bahasa rusia elok2 .

Misz Jenny said...

fadh leyanie :

yeay!! tenkiuuuuu.... nnti kalu pndai, leh ajar..

hikhikhik