Saturday, April 30, 2011

Segmen : Aku Mengenali Blogger/Kawan


Setelah di tag oleh empunya blog SUKASUKI....maka secara fast and furious, jaja pun update lagi blog untuk hari ni... *korang prasan tak yang jaja post lebih dari satu entri sehari? haihhh...

Sebenarnya dah berjanggut tak kena TAG, tu yang eksaited melampau ni.. heeee 

(^_^)

lempang nak??

Segmen ni, macam nak kenal blogger la, eh eh eh, bukan macam tapi memang..hahahaha...

Ni soalan-soalannya :

  1. Nama korang beserta dengan umur, status pendidikan, url blog dan nama blog
  2. Sejak bila korang menceburi dunia blog dan sebab yg menyebabkan korang join dunia blog?
  3. Apa pengisian di entry yg korang buat di blog korang?
  4. Kongsikan group blogger yg telah korang join dan fan page blog korang kalau korang ada.
  5. Kongsikan perkara - perkara yg korang rasa menjadi satu perkara yg tidak wajar dilakukan dlm blog korang.. cth mcm lagu dgn autoplay ke...
  6. Korang mahukan blog korang lebih............................
  7. Komuniti blogger.....................
  8. Nasihat atau tips-tips yg ingin dikongsi dgn blogger lain..
  9. Apa yg korang mahukan dari sesuatu blog tu supaya korang akan follow mereka?
  10. Pendapat korang tentang blog aku...

Jaja tak follow pun blog TUAN PUNYA SOKLAN NI... hikhikhik.. aci halal je la ek?

Ehem..ehem...nama jaja ialah JAJA...sengal punye budak.. takdelah, nama Jaja ialah NURUL JANNAH. Sekarang ni umur masih muda... dah nak masuk 18 bulan september ni, yela i know, budak berhingus melelehhh... now, dah dapat matrik Kedah..sape duk sane?? tapi nak tunggu UPU dulu dan juga result interview mara.. mana tau, ada rezeki, leh wat A-level pi India.. Ganbatte!!! Nama blog ni ialah Sometimes Life can Be so Hard, http://www.alwayzbeyourself.blogspot.com/

Jaja dah aktif berbelog sejak July 2009, tapi masa tu guna link lain, tapi belom delete2 lagi blog tu. Mula-mula jaja join sebab rase nak luah blake sume rasa hati dalam tuh, diari bergerak la tononn.. tapi bila dah ramai followers (cehh, 80 pun tak sampai) nak luah lebih-lebih pun takut jugak. karang tersalah faham..
MAMPUS GUAA...

Pengisian blog ini penuh dengan cerita-ceritu diriku. Fakta, info tu sangatlah kurang di sini. Sesungguhnya di sini, jaja hanya ingin menjadi diri sendiri. Alwayzbeyourself.blogspot.com
*Ehh, terletak link blog sendiri lak...hehehe

Jaja belum join lagi group blogger sebab banyakkkk sangat, taktau nak pilih yang mana. korang kasik suggestion boleh?

Hmm,,perkara yang tidak wajar dalam blog ini ialah...ape ek?? Haa! susunan widget tu macam tak teratur sikit sebab jaja tak gheti nak susun. Ampun mak abah.. Erkk??
Korang yang baca blog ni, apa yang korang tak pueh hati...ce kabo ce kabo..

Jaja mahukan blog ini lebih matang dan cara menulis lebih menarik, taknak jadik syok sendirikk, malu denn

Komuniti blogger ialah satu usaha murni untuk menyatukan semua blogger-blogger di Malaysia.. muahaha

Tang follow-follow ni, jaja prefer untuk follow mereka-meraka yang selalu buat entri yang pergh untuk dibaca, sebab jaja ni suka mengomen entri korang..tak caye? bukak bijik mata besar-besar, dan bace ada tak jaja komen?? haaaa!! tapi bukan sume la...hikhikhik.....

Pendapat tentang blog ni, jaja komen blog sukasuki dah laa ek...sebab jaja tak follow tukang buat soklan ni..
Sejak ku mengenalimu, ecece..mengade-ngade plak... blog sukasuki ni dah ok, cun lagi.. pastu berhemah, takla berat sangat..so senang nak menyelinap masuk.. ok, kasik cadbury satu!! kehkehkeh....

Sampai sini aje..jaja nak tag follower yang tak sempat lagi nak berkenalan nihh..

Nurul Ezra
AmieraHilton
Dania Suhaimi

Izyan Masri (soklan last je untuk kakyan...wahaha)

*tang komen blog ni tu, soklan last tu...ikut sukahati korang la nak komen blog jaja ataupun Tuan Empunya Soklan NI


Salam SERIBU kali sayang JAJA
           

8 comments:

BebelanNiaSuhaimi said...

dania di tag la..tutp bila ye segmnt ni?

Nurul Afifah said...

tuan punya soklan dtg terjah..laa...xpe la xfollow..xsoh follow pon..tp link kan ke blog aku boleh x.?please ek..sbb jawapan soalan lain tuu pon penting utk aku tengok jwpn nye,,

tengs join.. :)

Nurul Ezra said...

jaja sile, anda di tag juga. sila pegi ke

Misz Jenny said...

bebelanniasuhaimi :
xder tarikh tutup

Misz Jenny said...

nurul afifah :
hek3..

ok..dah link kan

Misz Jenny said...

Nurul Ezra :
baiklah..on the wayyyyy

Izyan Masri said...

HAHA.YANG LAST TU UNTUK KAK YAN EYH.MEYH SINI AKAK KOMEN.

"EE.BLOG APA NI?ASAL BLOG NI COMEL SANGAT?TUAN DIA LAGI LAH.DOUBLE COMEL"

OKAY.YANG NI SERIES.BLOG NI BEST JE.TAK SEMAK,SERABUT,ENTRY SENANG FAHAM.THUMBS UP JAJA !^^

Misz Jenny said...

kak yan :

yeayyy!! (mood tacing da ilang)

thumbs up tak turun2 dah..

hahahaa