Saturday, May 14, 2011

Kenangan bersama MUZIK...part 1

Hari ni ialah hari untuk mengingat balik kenangan time skolah-skolah dulu.. siyes rindu, especially to all the sesma virtuoso band members. Korang memang gempak lah, main biar sempoi je walaupun banyak kali kena marah di cikgu..hehehe.  Nak tau jaja main instrument apa? Haa, Klik SINI. Baca leklok entri tu.


Kalau yang bukan budak band ni, korang mesti tak pernah dengar pasal Concerto D'Amore kan? Apakah itu? Cecite cecite....


Hmm.....


Sebenarnya, tulah tajuk lagu yang jaja and the gang main tahun lepas. Time competition, jaja and ada la sorang kawan lelaki ni main 1st section untuk part alat kami, tup tup time duk wat persembahan tu, jaja rasa pelik sebab kawan jaja tak producekan apa-apa bunyi pun.. Haihhh, takkan la aku kena jadi soloist trumpet tak bertauliah lak kan. Sampai hati, ni r kawan..wuwuwu....nasib baik la ada adik-adik yang main 2nd and 3rd part trumpet, boleh la cover sikit, kasik bunyik kuat.


Lepas je habis buat show, memang dah hottttt sangat-sangat sebab boleh dia biarkan jaja main sorang-sorang, dahla 1st trumpet ni susah wooo, note dia tinggi-tinggi nak tercabut mulut tiup menatam alat tu. Note dia tinggi ala-ala Black mentor yang suka tinggikan suara time nyanyi, takpun macam Azlan and the Typewriter yang terpekik-pekik. Korang bayangkanlah.....



Tengah duk bz cari mamat ni, tiba-tiba jaja ternampak ada orang menangis. Nak tergelak pun ada sebab yang nangis tu kawan lelaki jaja yang tak terMAIN pun alat dia tadi, dia tu dahla kontrol macho, gila-gila plak tu, Sekali tengok dia menangis, memang la lawak, berdekah-dekah jaja suka, tapi lepastu kontrol balik sebab takut dia perasan. Tak pasal-pasal jaja dengan dia bertumbuk nanti, huhuhu



Part yang jaja main tu, boleh tahan jugakla bunyik dia. hebat tauuuuuu....... korang bolehh??
Hahahaha


Sape lagi musician kat sini ek, nak jugak kenal-kenal. Mana tau, nanti boleh create satu group band, kita wat show ramai-ramai kat dataran merdeka, Erkkkkk??

(=_=)


Haa! ni dia video kitorang main taun lepas, yang dah bukak dashboard dan open blog banyak-banyak, tayah nak lari pi blog orang lain, dengar lagu ni dulu...bhahaha





p/s : paling suka time 5.20 - 5.38, terSOLO yang paling best ((alat lain ada je yang main, tapi 1st trumpet je la jaja sorang))..yeeehaaaa..
banyak lagi sebenarnya video, tapi upload satu2 r..nanti nak upload lagu seiring sejalan plak..


notaharini: nak pergi jenjalan kat bandoo, heeee
Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

12 comments:

misz molecule said...

wahhh...! baru tahu ada header baru!!

faridFirdaus said...

sayasayasayasaya..!!!

Fakrul Airul said...

x baek umpat org,,,heheheh :)

fadh leyanie said...

sy musician,,main seruling je..haha :)

angkasa said...

jaja jiji juju!!!!
mu hebak hebak!ailikee!ni tgh tgk vid.superb!

Fakrul Airul said...

best nyer tme nie,,,huuuhuu,, sweet memory,,x kan lper smpai bler2,,kan jannah kan,,,, bnyak kngan nie,,,, nk2 mser practse kat sdar,,,huhuhuh

Misz Jenny said...

MiszM:

comel kan....wakekeke

Misz Jenny said...

Farid :

semangat waja btol..haha

Misz Jenny said...

Fakrul :

mane ada ngumpat..cite je, lalala
=p

Misz Jenny said...

fadh L :

seruling pun alat muzik pe..

kikiki

Misz Jenny said...

oi..name sape lak tu yang hang sebut? hish

hebakkkk!! terbaik r nih..

hihihi

Misz Jenny said...

Fakrul :

segala konflik masih kuingat...

tmasuk fakrul yang bsedih di dlam bas..haha