Wednesday, May 18, 2011

Orang Mesir tak semestinya berjubah




Yeay!! jaja dah SKYPE dengan kak..suka-suki la camni...hee




TAPI............ada tapinyaaa...

Duk syok-syok berwebcam tu ,tengah sempoi sembang-sembang pasal kasuttttt, datang plak tokwan&tok (diorang datang dari kedah sebab nak lawat baby)

*diorang pun join sekali berwebby!(part ni yang penting..)

Tok : Hari ni makan  apa?


Kak : Ikan bilis, dari malaysia punya, kat sini takdak jual. (mesti tengah homesick nih)

Tok : Masak sendiri ka?

Kak : A'ah, jadual memasak setiap orang memang ada dah, so semua kena memasak ikut giliran
         *macam kena paksa jeh, hihihi


Tokwan: Orang mesiq (mesir) camna? Pergi kelas pakai jubah ka?


Kak : Takpun, ketat-ketat je, macam omputeh, tapi over lagi dari omputeh


Tokwan  : Ya ka? Seluaq depa fit la eh?


Kak : A'ah,diorang pakai jeans, fit jugak

Tokwan : Depa pakai baju nampak pusat tak? (advance jugak soklan tokwan aku nih)

Kak : Takkk....diorang pakai baju tak nampak pusat tapi nampak perut buncit....erk?

Jawapan yang last tu memang lawak gila ah, semua ketawa terbahak-bahak sambil berguling-guling tak hengat dunia punya. ( bukan semua, jaja je la yang berguling sakan..lalala..)



Pastu tokwan pun pesan kat kakak supaya jangan mudah terpengaruh sangat dengan tok-tok arab nih, diorang bukan handsome sangat pun, hidung memang la terpacak tapi hidung depa besauu dowh.. Aihh, tokwan aku ni sempat lagi kutuk orang. Tak baik tau. Haaa!taktauu..


(O_O)



Bukan kat Egypt sana je ada manusia macam ni, Malaysia pun ada, bersepah weh. Kalau nak kira, kena pakai kalkulator sebab nak pakai jari takut tak cukup.. kan? Papepun, Malaysia ni kan Negara Islam, so apa salahnya pemakaiannya selari dengan agama yang dianuti. Kalau dah termaktub yang ni kena tutup, yang tu kena sorok, what's the problem dude? Tutup je la yang mana patut. Takyah duk sebok-sebok nak tayang kat orang lain. Kita yang tengok ni dapat DOSA, yang tunjuk tu memang kofem la berdosa jugak.


jadilah diri anda, tak perlu untuk meniru pakaian matsaleh or minahsaleh yang mengarut tu..



 "Yang penting maruah diri kena jaga walau di mana jua anda berada."


Copy ayat tokwan je tuh, sebab semenjak depa (tok n tokwan) tinggal sini, macam-macam jugakla jaja kena ceramah. But i terima je, maklumlah mereka ni makan asam awal lagi dari kita. Buang yang keruh, ambillah yang jernih. Cehh, taruk peribahasa la pulak. kuikuikui.



tok=itu wanita
tokwan =itu lelaki

notaharini: peliklah, kenapa kalau cakap pasal mesir,arab je, sume terbayangkan manusia berjubah, padahal diorang sama je cam kita..pemikiran kena ubah ni, biar open-minded sikit



p/s : thanks for the support!! love you guys.. :p




Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

12 comments:

miss afifa said...

kita berskype?apa?dalam mimpi kah?hahahaha...thanks jaja tag akak. orang arab yg dtg msia ni,nampak je berjubah...tapi dalam jubah dia, dia da siap pakai jeans tau kat dalam tuuu...ada member penah tenampak sebab jubah dia terselak..

Misz Jenny said...

miss afifa:

ngeeee~ dalam mimpi lah..
hahaha..

btol2, diorang pun manusia biasa pe..
nak jugak merasa jeans, takkanla berjubah je memanjang kan...
=)

miss afifa said...

jaja: kak jaja stadi ke?best nya dpt p mesir..

Misz Jenny said...

miss afifa :
a'ah, medicine...

jom, kita g jalan2 kat sane
*cehh, ckp mcm ank datok datin..

haha

yuki sora said...

keh3....hebat ah tokwan awk~~biar btl bdok mesir cam tu~~pompuan ke llki?

Misz Jenny said...

yuki:
bukan sume org mesir tu Islam yuki ooii, ramai je yang kafir..

pompuan..kalu laki, tak kesah r perut buncit nmpak pusat pon..

lalala

yuki sora said...

oouhh~~ye ke~~hhee~~skodeng skali skala best jugak~~

Misz Jenny said...

yuki :

yelaa...

nanti kat aussie lagi bersepah tau

~farhana~ said...

lalalaa.. :P

Misz Jenny said...

farhana :

sumbanggg..jangan nyanyi!!

Neeza T. said...

wahh.egypt kat mana tu?
nk g Tanta ni bln 9

Misz Jenny said...

Neeza :

kat mansoura..

0o...jalan baik2..haha