Monday, May 16, 2011

Dugaan itu sememangnya mematangkan kita...



Aku cuba meng'control' diri untuk tidak terlalu bermain dengan emosi untuk kali ini. Yelaa, bila dah kecewa yang korang harap-harapkan sangat untuk benda tu, last-last korang tak dapat.
It's suck.

Serious aku rasa down.......dan rasa seperti jatuh ke dalam gaung paling dalam..
(=_=)



Tapi, nasib baik..aku sempat diselamatkan sebelum jatuh selama-lamanya ke dalam 'gaung' ciptaan aku sendiri tu. Terima kasih kepada kakakku,Syamimi, si teman tapi mesra dan juga Kak Yan.. Korang memang the best! sebab telah me'motivate'kan daku di kala ku kesedihan..lalala, dah macam lagu Misha Omar lak.. (^_^)


Walaupun tak dapat, tak bermakna korang tak boleh teruskan cita-cita korang. Apa nak susah, struggle segala bagai, and Insya Allah, korang akan lagi hebattt dari yang lain. Takpun, korang join je EzBrownies.hahaha. Erk? Oke dah start mengarut.Persetankanlah..Huwarghhh..

Pesanan Jaja

- Jangan sekali-kali berputus asa dalam apa yang korang lakukan, Orang yang sentiasa Berusaha, orang itulah yang akan sentiasa dihormati masyarakat. Mungkin sekarang bukan masanya untuk rezeki itu datang mencurah-curah dekat kita. Tapi, siapa tahu, suatu hari itu akan tiba.. So, tak perlu la nak sedih-sedih. Chill sudah, walaupun hati dah terluka sikit, ubatilah sebelum parah. Tak payah terasa hati dengan kata-kata orang lain. Just alwayzbeyourself oke!!


Ingatlah, setiap manusia ada dugaan/cabaran masing-masing, so tak perlu menangis, gundah gulana hanya kerana korang tak dapat apa yang korang inginkan. Cuma berpijaklah di atas bumi yang nyata dan hadapilah semua itu dengan BERANI. We can do it!

Allah telah menetapkan yang terbaik untuk kita. Percayalah pada kemampuan diri sendiri!! yeahhh

peace!!

notaharini: dugaan itu akan mematangkan kita semua , sekiranya kita jatuh, hanya ada satu pilihan untuk kita lakukan iaitu BANGKIT KEMBALI..



p/s : i dont get it, but i said - Allah dah tentukan segalanya, so what is the purpose to be sad or whatsoever, just say Alhamdulillah :D.. Tak semua yg kita harapkan, kita akan dapat..

 p/s : sekarang nak g makan popcorn banyak2!!
MAKAN ITU BAGUS UNTUK RELEASEkan TENSION =)



 
Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

20 comments:

Syamimi Razali said...

Allah tahu ape yg terbaek untuk hambanya.

okehh2, porget bout dat. jom kite same2 struggle kat asasi nihh.
(tu pun law mu xdpt yt la. hehe)

jom!

Syarafina Sabri said...

oh makanlah banyak2, nanti dah masuk belajar, starving !

Misz Jenny said...

Syamimi :

siyes r wehh, aku rase cam dah berkobar-kobar giler nk stadi nih..

ad hikmah jugak eh jadik cmni..
hahaha

jommm!

Misz Jenny said...

Syarafina :

wakekeke....
starving tu toksah kata r,

semangat sgt nk stadi smpai lupa makan dowhh, ececece

Syarafina Sabri said...

score baik2 nnt jpa/mara cari la utk taja buat degree .

Misz Jenny said...

Syarafina :
same goes to you...

:)

angkasa said...

sokey jaja :) aku pgg kata2 hg k.buat pmbkar smgt aku ni cewah.gipun hg dpt um kan?hebat apa.gudluck k!

faridFirdaus said...

sumenye yg terbaik..=)

EZAN IDMA said...

go go :) u can do it

Misz Jenny said...

angkasa :

yela2...ak pun dah redha dgn sume ni.. so, dont worry be happy ajaa..

:)

kau pun, gdlark eh

Misz Jenny said...

Farid :

yup! terbaik dowhhhh!

Misz Jenny said...

Ezan:

thanks..

go..go..go..
ole..ole..ole..

yeahh

Fakrul Airul said...

sorry tau jannah pa tnyer bnyk kali mser call oa,,,, huhuhu :( pa hrap jannah akn jd best stdent kat uM,,, jannah boleh pnyer,,,,,, n pa hrp sngat tahun nie YT ttap hantar pljar dntistry,,,, wish u luck my dear,,jgn sedih2 k,,, rezeki kan ad mana2.... smga jannah sntiasa kuat dn berjaya di dunia n akhrat!!!

Misz Jenny said...

Fakrul :
takpe, tak kesah pun...

btw, thanks for supporting me..

:)

you're one of my best buddies

blaja leklok jugak! oke

Izyan Masri said...

ANYONYONYO.ORG PANDAI MACAM JAJA NI BANYAK LAGI PELUANG LAIN.EYH.ADA NAMA KAK YAN LAH.KIHKIH .TENKIU2 :D

Misz Jenny said...

Kak Yan :

anyonyo? knp bunyiknye cam sengal je, haha

takpndai, comel je, opsss

terlebih sudahh..

:p

Fatin Baharum said...

xde rezeki la tu. xpe, hidup boleh terus lagi. sabar, muhasabah, chill je senang cite.. biasala tu, benda nak, mesti susah nak dapat kan ? :)

latest entry : the convocation ♥

cpahniza said...

alalalalala....napa ni...chill k!

Misz Jenny said...

Fatin Baharum :

a'ah...yang nak tu la susah nk dapat..

so usaha lebih lagi, caiyokk!

Misz Jenny said...

cpahniza:

huhuhu...dah oke balik
*recover cepat2..haha