Wednesday, April 27, 2011

Pengalaman duduk dalam jail..


jom....hari ini kita melayari masa silam..nak tak? alaaa, boleh laaa..eh? kita kan kawannnnn...

(^_^)

masa dipenjara kat hostel dulu, macam-macam experiment experience yang kita dah rasa kan? yang tak duduk asrama, sila duduk diam-diam, jangan nakal ok!

CERITA PERTAMA

First-first masuk dalam asrama, mesti la ada sesi suai kenal antara senior dengan junior, so kami si junior ni terhegeh-hegeh tawaf satu floor (F1 dan F2 floor sama dulu, tp sekarang dah mix sume). Bila sampai je depan dorm senior, tangan dah terketar-ketar macam parkinson pun ada, tapi tabahkan diri, masuk jugak dorm tu, kalau tak kena hentam   sound dengan senior ni, depa bukan boleh buat mainnnn....

dipendekkan cerita la, jaja kena ragging nyanyi dulu, baru boleh ice-breaking dengan depa.

Ada sekor anak tupa, atah jula mokte
kudung eko perut lapa
jale cari make
jale cari make
lalalala......


inilah tupa = tupai



tapi yang sedihnya, lagu tu tak sempat nak habiskan sebab tiba-tiba terasa sebakkkk....
huwaaaaa...jaja pun menitiskan airmata, ala, budak F1 je pun, memang la manja, hidung berhingus meleleh-leleh lagi tau. bila senior buat macam tu, rasa nak sepak marah pun ada..muahaha..tapi sebenarnya dari situ la ukhuwah hebat terjalin. hebat ke??

CERITA KEDUA

Yang ni masa nak pergi makan kat Dewan Makan pulak..sesetengah sekolah panggil DEMA, DM tapi disebabkan kami warga sekolah yang rajin, kami menyebut panggilan panjang iaitu DEWANG MAKANG. yeahhh! martabatkan huruf G!! Time nak pergi makan ni, junior biasa beratur awal-awal, kadang-kadang awal satu jam takpun 30 minit sebelum DM bukak. tapi datang la awal macam mana pun, senior-senior tetap cross korang..
Arghhh..tension kan? tension kan? dahlah masa datang tu, siap cakap lagi "Dik, sini memang tempat akak, akak dah cop dari tadiiiiiii lagi'.. Banyak cantekk muka kau, aku letih-letih berdiri macam askar kat sini kau sonang-sonang je nak lintas aku, mane boleh!!!tapi tu sume dalam hati je..mana berani woooo! tak pasal-pasal lak aku kena tempeleng...


CERITA KETIGA

Masa minggu merapatkan silaturrahim, memang la enjoy untuk si senior, tapi tak bagi budak hingusan macam kami..huwaaaaaaaaaaaaa.....

sekali lagi jaja kena nyanyi...kenapa mesti jaja? asal nyanyi je jaja, asal jaja je nyanyi... nak kata suara sedap macam Dato' Siti...nauzubillah laa..memang tak, konfem! Pada hari yang indah itu, tiba-tiba menjadi mendung sebab jaja....hikhikhik..suruh sangat aku nyanyi, padan muke!
lagu bertuah yang dipilih ialah........jeng...jeng.....jeng....memang lawak sangat lagu ni.. budak 5 tahun pun bleh nyanyi..

*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*

tadaaaa!!!




'Twinkle-twinkle little star,
How I wonder what you are,
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.............'

gilakkkk!!! malu beb, tutup muka dengan topeng power rangers r macam nih...
jaja nyanyi lagu tu dengan gaya-gaya yang cute la kot, sebab tu sume tepuk tangan...hahahaha...
*kawan yang ingatkan balik kenangan ni...haduihhhh...blushinggg


nak sambung lagi..tapi...macam lawak la pulak...keh3..
sampai sini dulu....


korang mesti ada pengalaman jugak...ce cite ce cite....excited nak taw nihhhhh

-0h ye, kakak jaja ucap tenkiu sebab wish besday dia....klik SINI untuk tengok komen dia..





Salam SERIBU kali sayang JAJA
           

12 comments:

miss afifa said...

btol2..best bila ingat balik zaman asrama...dulu penah la jadi ketua dorm..sape dorm terkotor kena naik atas pentas masa perhimpunan..nasib la 1 dorm xpenah kena naik..

Izyan Masri said...

KAK YAN PALING TAK SUKA DEWAN MAKANG.BANYAK KUCING LIAR.WUWWU T_T

faridFirdaus said...

xyah r nyanyi..ngah jemur baju..hik3..kang kalu ambe citer pngalaman ambe,jd pnjang plak..xckup space...

~farhana~ said...

ingt dop.. kite dop kabo pom ke org yg kite ni adk bradik..last2 tau gop..haha

Tengku Hanif said...

uwaah2...haha..hbt2~
xku sngka jenny yg nmpknya bgini, bg2 hbt orngnyaa..hehe
(eh skrng umo wape ek??) :P

zatil said...

shadap ah jannah, ai sebagai kakak meeeetali di sekolah dulu sangat segan mengingati cerita lama. haha
btw.need your help. check my blog and vote for us.please.please.please :P

ehem. i tak topupkan lagi u punya nom.bhaha

Misz Jenny said...

miss afifa :

tp best jgk, dapat publisiti free..
huahuahua

Misz Jenny said...

Kak Yan :

tu la, menyebok aje, kdg2 naik atas meja skali nak tumpang makang!

Misz Jenny said...

Farid :

dah benti nyanyi la..
xnak dah nyanyi2..haha

Misz Jenny said...

~farhana~ :

semangat sembunyikan hbgn adk bradik, hahaha...

tapi last2 tau jugakkk

Misz Jenny said...

Tengku :

tenkiu2.....hihihi....
skunk dah tua laaa

Misz Jenny said...

kak zatil :

anda pun salah sorg senior yg tlibat...

nak2 bab2 lintas melintas..

hahaha....