Saturday, April 2, 2011

Malam ini...

Driving is Exercising...

1) Menghapuskan lemak di leher
-sekejap toleh kanan, sat lagi kiri plak..lepas tu kanan, kiri, blablablabla...
semuanya kerana keselamatan..teruskan yer...haha


2)Mempenyekkan segala lemak di tapak kaki
-hang duk tunjal-tunjal segala pedal yang ada, kesnya nak balas dendam kat 'senior' yang potong korang dengan bergaya sekali (nak tebus maruah la konon)



3) Exercise otot-otot mata
-bila dah 'driving' tuh...macam-macam jenis manusia yang korang buleh tengok dan tenung... Sampai kadang-kadang tercolok mata sendiri..haihhh

4) Mengempiskan perut
-hehehe....yang ni disebabkan oleh tali pinggang yang disediakan.. takyah bazir-bazir duit gi slimworld tuh, pakai je tali pinggang keselamatan..beresss....slim lagi menawan..

5) Straightkan tulang belakang
-disebabkan sape tah perekacipta 'seat' kereta tu, yang mengdesignkannya menjadi straight macam pembaris (untuk sesetengah kereta je), kami yang memandu ni, tak lame karang, ada jugak yang merana sakit tulang belakang.. ish3..


Straight forward je la, taknak belok-belok..
Petang tadi(senja la kot ), jaja drive..... masa tu dah nak dekat maghrib kot. Bila tengok cermin belakang, aikk, macam dah pesta lampu je kat belakang.. Rupa-rupanya, lepas dianalisa segala, mat2 rempit duk menyempitkan jalan raya.. Bukan sikit, bersetambunan taw.. Memandangkan jaja ni first time bawak malam-malam, takut jugaklaa jadik pape.

Dahla tadi, nampak kereta Viva putih terbabas..kusss, semangattt..
Terpaksa tabahkan diri memandu, takkan la nak stop kat situ, pastu check in kat hotel..
Manyak cantekkk, duit pun pokai.. Apodaaaaahhhh!!!

Cite sal Mat Rempit nih, tadi nampak awek-awek duk terbonceng skali kat belakang depa..
Mak aihhh, pakai baju baby kot...ketat semacam jah, macam balut gajah..bukan nangka lagi dah..
Dengan rambut dah macam serunding daging..jaja dengan adik duk gelak sakan , terbahak-bahak sampai letih exercise perut...hahaha..
Kenapa la diorang nih sanggup berkepit dengan mamat-mamat rempit ehh..
Bukan ada manfaat pun, menjatuhkan harga diri+saham ada lah..
Sentuh sal orang perempuan nih...
Girls sekarang dah semakin kurang rasa malu...
Terdedah sana sini, terketat tang tu tang ni..
Ada yang pakai tudung, tapi tak ingat pakai long sleeve..
Pakai tudung tapi tak tutup mahkota
Pakai tudung tapi rambut nak tunjuk jugak...
Haihhh...
*geleng-geleng kepala sambil mendengus panjanggggg*


terlalu berfikir ke hadapan....hahaha

Hmmmmm...yelahh, dunia akhir zaman...
Bumi pun dah tua...tunggu masa je...


p/s : pagi tadi tengok Nasi Lemak Kopi O...best giler dowhhh!!!!

*saya xde Viva...hahaha

17 comments:

faridFirdaus said...

(mendengus panjang sambil geleng2 kpala) :P

Misz Jenny said...

Farid :

Alaaa, tawla sy xpandai bm, huh

faridFirdaus said...

eh2..bkn same je tu mksud dye..ish3..owg nk ajuk dye r...:PPP

zatil said...

heee, nice la sayang :)

Misz Jenny said...

Farid :
memangla same pokcik..

dah taw, awak memang ngadeeee

Misz Jenny said...

Zatil :

thanksss....sugar mummy...hihi

faridFirdaus said...

do mokcik yg ajo sy ngade..hahaha

Misz Jenny said...

geram hungguh r saye ngen pokcik neh, mkn org kanggg

faridFirdaus said...

waaaa lari lari..!!!! jgn mkn sy..!! sy blom kawin..!! huh mokcik yg bhye...

Misz Jenny said...

Tu la..pikir nak kawen jeh..

budak2 zaman skrg...ish3

miss afifa said...

lemak kat dagu ada cara x nak buang?hehehehhe

Misz Jenny said...

miss afifa :
hah...xleh nk share tips

*sbb sy pun ad jgk..sshhh..hi3

faridFirdaus said...

wekkk..of kosss..huh

Misz Jenny said...

Farid :
berraattt dohlaa

faridFirdaus said...

ape tu????? tadak paham..:P

Misz Jenny said...

awakla..berat...ertikata laen, buncit..

ngeh3

faridFirdaus said...

eh2..sape buncit??? huh..