Tuesday, April 26, 2011

My experience during the interview day...hehe

Kisah ini berlaku 1 hari lepas...dimana jaja telah disepak terajang, dihentak, dihentam bertubi-tubi..
tanpa belas kasihan oleh mereka.. nasib baik ada peneman selawat, buleh jugak tenangkan hati yang berkecamuk macam puzzle yang kucar kacir sekali susunannya....

siapa yang menghentamku? nak tau? saksikanlah sambungannya di TV 10..hekhekhek..
dah...dah..dah..enough is enough, kembali serius.

(=_+)





elakkan muka camni...bahayeeee...

Kelmarin, hari isnin, jaja telah dihentam dengan satu soklan yang sederhana levelnya oleh makcik pakcik (the interviewers). Nama pun agak NERVOUS kan, so jawapan bagi soklan tu agak merapu-rapi sikit la. Tapi, ada satu tips, walaupun kadang-kadang jawapan tu tersasar ke jalan yang salah, tunjukkan muka yakin, yang anda memang jawab dengan bersungguh-sungguh.(saya kunci lirik itu, yeahhh!)  Hal ini demikian kerana, (skema betul ayat) dalam jawapan yang diberikan, takde jawapan salah mahupun betul, yang diorang nak tengok hanya skill terpendam dalam diri anda. so, keluarkanlah kesemuanyaaaa... what you waiting for???


muka macam ni oke sikit, tapi kena senyum tau..

cepat..cepat, nak jawab ni, mane soklannyer???




disebabkan ni 1st time punya experience, terkesima jugaklaa saat diajukan soklan-soklan tu, dan semuanya dijawab secara spontan beb... bayangkanlah, dengan english berterabur macam beras yang jatuh tengah jalan, hihihi.. but i know that i had try my best!!! *mata berkelip2, dengan penuh semangat!
full in english wehh....


Lawak jugaklah sebenarnya bila rewind balik, sebab sehari sebelum tu, jaja lupa banyak benda la, nak-nak dokumen penting. Sampaikan resume yang dah taip pun tak terprint, aduhaiiii... nasib baik, ada kawan tolong ingatkan.
Haaaa!! pemakaian pada hari itu, wajibalghunnahlah sangat-sangat formal. Pastikan kasut anda berkilat sampai bleh buat jadi cermin. Baju Kurung pulak mestilah memiliki corak simple. takyah nak pakai yang liplap-liplap, sampai naik berpinauu mata melihatnya...coverlah kegugupan anda dengan senyuman, seperti yang telah dilakukan oleh jaja.

papepon, yang sudah berlalu biarkan berlalu..let bygones be bygones..(betul tak english ni?)
yang penting kita dah ikhtiar sehabis baik...chayyok!!!!



segak tak? amacam? ada gaya doktor gigi?
heeeeee





*terlepas peluang nak join makan2 dengan kawannn, diorang la ni, pi jalan tarikh sama dgn intebiu..
wawawawawa

Salam SERIBU kali sayang JAJA
           

14 comments:

faridFirdaus said...

tahniah2..anda terpilih...hik3

miss afifa said...

wahh...btol2..setiap kali interview msti dpt pngalaman baru..malam tu mesti x lena tdo..

Syamimi Razali said...

FUYYO. cayyalah blazer lagi.. perghh.. hehe

Izyan Masri said...

AMBOI,PINK BLIBK2.MAU TERPIKAT PAKCIK INETBIU TU.XD
JAJA,INTERVIEW APA?JPA?MARA?SIME DARBY ?

Misz Jenny said...

Farid :

anda ke yg intebiu sy tadi?
haha

Misz Jenny said...

miss afifa :
tido mmg xlena.. golek-golek byk kali atas katil pn xtidoq-tidoq

Misz Jenny said...

syamimi :

credit to mamaku!!! kih3

Misz Jenny said...

Kak Yan :

agak-agak terpikat la sket kot..

Mara-pergigian..

hope dapat..heeeee

teh askar said...

cayaa larh ko yer.......

Alia Delaila said...

weewit aweks pink! :p

~farhana~ said...

doa byk2 lahh..wat smayang ajat.. insyaAllah.. gud luck!! :))

Misz Jenny said...

teh : percayalahhhhh..
*Ala2 siti

Misz Jenny said...

Alia :
holaaa....
pinky!!

Misz Jenny said...

~farhana~ :
baik akak!...haha