Monday, April 25, 2011

Aku Suka Orang Kelantan dengan Terengganu!!!

Hana Tajimun?? kalu kak yan singgah sini, maunye kena lepuk satuu
hekhekhek....nak tau tak apa yang dimaksudkan tu?
Klik SINI...untuk tutorial shawl..


Eh Eh Eh....ni ada cite HOT MAMMA MIA tawww....ni haaa...ce bace ce bace...


lepas wa bace entri yang bodoh kepalang ni...wa rase memang sepadan r nama katak tu kat dia...
otak hang dah brubah jadik katak ka weihh?? kemain lagi kau nak kutuk-kutuk kami..
*Haalaaa...jaja orang ganu tau..
terasa r beb...siyes terasa....tacing aa macam ni.. tak baik buat lagu ni..
wa rase brain lu ni dah berkarat, xgheti dah nak pikir yang mana buruk yang mana baik..
cikadakkk!! budak 6 tahun pun leh beza..tapi lu...Grrr....
makan orang kangg!!!!


bila aku scroll ke bawah lagi...geram tahapppppppp!!!

padan muke!! wa dah conteng muka lu..dasar katak bawah tempurung...
meh sini r kalu tak puas ati..duk bising-bising kat fesbuk pekehell??
konfius btol la..laki ke pompuan dia ni... tapi dah nama pun PUTERI..elehh, puteri la sangat..
prasan! blah r beb...agak-agak dia ni Female la kot...tapi mak oihhh...
kekasaran bahasa tu terserlah, macam jantan plak yang tulis...berhemah la sket


Maybe la kan, dia tulis dalam keadaan marah..tapi...tapi...tapi... kami orang di negeri-negeri berkenaan ada hati dan perasaan jugak. so bila lu tulis macam ni, bukan stakat wa je yang terasa, ramai lagi yang kat luar tu, nasib bek wa tak post dalam group TERENGGANU lam fesbuk, kalu tak, dah lame tau fesbuk lu kena block.. memfitnah kami tanpa bukti..


wa kan, nak tau sangat lu ni negeri apa..ye laaa, negeri baikkkk kan.. wa nak tengok gak duk negeri mana tapi sebab lu ni bukan fren wa lam fesbuk dan memang xhingin satu badan pun nk fren dengan lu, so, wa tataw la lu duk mana.. Ade sape-sape tau????

Sume orang ada kelemahan, yang lu pi kawan dengan budak-budak yang bermasalah tu pehal?
so, memang padan r dengan muka lu..perangai sejibik...macam SAMPAH!

wa kalu bab2 negeri ni memang panasss sket...mane taknyer, tempat kita dilahirkan, disekolahkan, dikahwinkan, di semadikan... bleh plak lu men kutuk-kutuk macam tu..

bila scroll bawah, ADE LAGI!!


ngokngekkkk....lu baik sangat la tu? baik sangat la??hahhhh! *sergahhhh...

biar jaja tanya korang sendiri r, jawab jangan tak jawab..
jahat ke orang terengganu dengan kelantan?? jahat ke kami??
sape-sape yang ada kaitan, memang local ke, ada kawan ke, kapel sini ke, SILA JAWAB..

weh weh weh.......apeni? apeni?
kerana nila setitik rosak susu sebelanga, adil ke macam ni?
men lempor tuduhan melulu?? tak patut-tak patut.....
orang yang nak post entry ni, contoh seperti SI KATAK di atas, sila fikir dahulu sebelum menimbulkan kontroversi.......siot betul manusia cenggini...

Choww....


Salam SERIBU kali sayang JAJA
           

24 comments:

faridFirdaus said...

weii gua owg klantan kot..!!!! pure punye klantann,,family satu ag plak dok kat trngganu..gua pns tlinga btoll owg men2 nme negeri nie..maki plak tu..aii sburuk2 ktorg pon ada adab mekkk..xckp cam tu..sape r nk kawin ngn ko esok2 whai katak..xyah nk pkai puteri2 laaa..xsesuai...sokong jaja!!!

Amiera Hilton said...

hello miera org tganu.and rasanya perangai miera lg bagus kot dr si katak hijau tu. heeeee...adoiii ape ni kutuk2 org negeri lain. kata 1 malaysia. hish

teh askar said...

aq pown trasa.......da bce dy nye ai2........cm nk p sepak j.......

NUR AYNIE said...

ya allah~ ape kes plak nak libatkan negeri gara2 perangai org2 tertentu jer....walaupon aynie bukan dr terengganu or kelantan..aynie mmg tak suka cara si katak kotek tu..xpatutt~~!!!

Misz Jenny said...

Farid :
ntahh, adab kna dijaga...

Misz Jenny said...

amiera :
tu la pasal...nk hangin pun jgn r men nama ngeri

Misz Jenny said...

teh :
jgn sepak-menyepak di blog ini..

hak3

Misz Jenny said...

aynie :
nama katak tu mmg sepadan btol..

xpatut buat camnihhh

Izyan Masri said...

HAHAHA.YEAY.KAK YAN DAH BACA.MEYH SINI NAK LEPUK JAJA. :p

EE.APA NI KUTUK2 NEGERI.NEGERI MANA PON SAMA JE.PELIK BETUL SAMA2 MELAYU PON NAK KUTUK2.ISHISHISH

Misz Jenny said...

kak yan :
adushhh..sakett...haha

tu la pasal,
idop PERAK!!
eh, tetibe lakk

Syamimi Razali said...

saye teganu.. perghhhh. bangge ngan teganu.. haha.. melahirkan saintis2 mude berjaya.. kuang3..

Izyan Masri said...

HAHA.IDOP TERENGGANU ! KELANTAN SEKALI ! OVER PULAK :D

Misz Jenny said...

syamimi :
shh..
jgn bangga sgt, syirik khafi weh..
bahaye-bahaye..haha

Misz Jenny said...

Kak Yan :

yeahhh...hidupkan sume yang telah mati!! erkkk?

zaty said...

woah!patutlah ko butthurt semacam .haha.. ciss..pompuan tu nak publisiti je doe.jgn dilayan orang tak betul camtu.sukasuki nak kutuk2 org.heh.sah something wrong somewhere..

jannah chill ok. :)

teh askar said...

x kasi sepak menyepak yer misz jenny......ok orite........kuang3

angkasa said...

aku sokong kak yan!rilek ar depa ni buat teruk buleh.apa la

Misz Jenny said...

zaty :
seb baik aku baik...hak3

Misz Jenny said...

teh :
xleh2..bersopannnnn

Misz Jenny said...

angkasa :

asal sokong kak yan, skong la aku weii..hik3

AiMaN said...

amik kt ne ni?? nk link tu..post kt wall fb eh

Misz Jenny said...

aiman :

baik bosss

Fadhilah Fa'idh said...

Jenny, sorilah, lmbat pulak feedback yg satu nih...dh lame x blogwalk.

nnti, kalau on9 facebook. bagilah link wall dye kat fadhilah eh. (fadh)

Misz Jenny said...

Fadh :

haihh..lambat tol..

nnti ak try cari...