Sunday, April 10, 2011

Apakah JEANS??


Assalamualaikum wbt.
jawab jangan tak jawab ehh..



gambar-abang google

0h ye, arini nak sentuh sal Jin..eh, silap2..JEANS...
jaja tak taw kenapa manusia sekarang suka sarung jeans...
gi sana je jeans,
gi situ pun jeans,
gi sinu pun jeans jugak..
haihhh....
korang taw tak yang sebenarnya sape-sape yang pkai jeans ni
merupakan orang yang tak sayang kulit..
nak-nak orang yang kerjanya selalu je mengeluarkan peluh..
contoh cam mekanik..or..etc...lah..
jeans ni sebenarnya kain dye tu jenis tak serap peluh..
so, kalu dah orang tu suka merendamkan diri dengan peluh..
tak ke naye kulit diaa..
terseksa toksah kate lah..
sampaikan muncul la plak effect2 lain yang sewaktu dengannya..
seperti KURAP...


Eei..yuckss....
tapi, jaja tak taw la kot sekarang jeans dah up-to-date..
buleh serap segala jenis air dengan fleksibel
hahaha......
tapi tu la, nak pesan..
kot ye pun nak pakai sluar..
pilih la sluar lain..
100% made from cotton baru okey beb!
kesihatan kulit pun terjamin..
serap peluh pun dengan pantas dan efisyen taw...

korang-korang takyah ikut sangat la style barat tuh..
24hours a day..
7days per week...
everytime..
everywhere...
always with JEANS...
diorang takpe la..
cuaca bukan panas sangat pun..
nak keluar peluh pun tak mungkin..
sebab diorang tak la sepanas mesia..
kalu winter lagi laa kan..
sejuk cam duk lam peti ais
faham??

so, pakailah pakaian yang sesuai dengan iklim negara kita ni..
iklim KHATULISTIWA..
panas dan lembap..
ye tak?
jaja pun dah lupa weihh..
dan juga, sesuai dengan budaya & agama yang kita anuti
hihihi...

sebenarnya nak update sal STRAWBERRY tadi..
tapi bila pikir topik ni penting..
jadi nak share yang ni dulu..

P/s: arini sangat letih, dengar cewramah tadik..best..best..best...

*info diperoleh dari Doktor yang berpengalaman dan sentiasa dikunjungi pesakit yang ada masalah kulit kerana Jeans..........

so..hati-hati..nak pakai boleh, tapi pastikan sesuai pada 'functionnya'

20 comments:

Alia Delaila said...

tetiba rasa cam best je pakai slacks. wahahaha.

faridFirdaus said...

oooooooooo...sy punye bsuh selalu..hihi

Misz Jenny said...

Alia :
wah, bagus2

Misz Jenny said...

Farid :
tak kira r basuh ke tak..
tetap bhya...huahuahua

Izyan Masri said...

HAHA.TAPI TERPAKSA PAKAI JUGAK, T_T

Syamimi Razali said...

ade la jeans yg serap2 tuh. hiihi.. :)

faridFirdaus said...

ye eh?? hihi..pkai sluar slack r pahnie..xpom sluar ijau..:P

misz molecule said...

ala..tlg cri kan akak jeans ..alang2 dah asyk jmpe jeans tu.

Misz Jenny said...

izyan :
aishh..xleh2..haha

Misz Jenny said...

syamimi :
ad kat mane eh? beli shatuu

Misz Jenny said...

farid:
ijau? adkh itu seluar skolah menengah???
*wink3

Misz Jenny said...

misz:
jumpa yg org pkai je...
xkan nak mtak kot...
kecian dye..hak3

faridFirdaus said...

yup2..xpon sluar skola rndh yg wrna biru,,tp da kecik..hik3

Misz Jenny said...

Farid:
pakai je laa..xde org tgok..
haha

faridFirdaus said...

malu la i..nt ad owg skodeng..:P

Misz Jenny said...

Farid:
prasan tlebih nama dye

faridFirdaus said...

mne ad..!!!!

Misz Jenny said...

ad!
makan org kang!

faridFirdaus said...

waaaaa..tanakk macikk!!

Misz Jenny said...

hahaha