Friday, April 15, 2011

Jom baca! penting ni tau tak!!

pagi-pagi lagi kau dah buat aku naik angin..
ni rasa macam nak makan orang..grrr....
kau ni kan, dulu masa pinjam duit bukan main..
merayu...memujuk....dan segala-gala lagi lahh..
tapi bila dah time nak bayar, aku call kau tak jawab..
aku mesej kau buat derk je...ni buat aku rasa cam nak jadik MONSTER!!
kalau kau jadi OTROMEN pun ada aku kesah...
bak balik duit aku weiii....bak balik mangkuk berayunnnn.


Gerammmmm!!!


kalau korang kan...korang geram tak?
ada rasa nak bunuh dia tak?
ada rasa nak cekik si bakhil ni tak?

dahlaa....takmau dah pikir.. sebab ni problem boifren kawan lelaki jaja...
kesian kat dia...huhuhu.....

************************************

Baiklah.....hari ini jaja nak share satu ilmu agama yang sangat penting ye tuan puan...
*ada gaya ustazah tak?hihihi......

Hari tu, hari pe ntah...jaja bukak Astro Oasis...0o..SEMBANG DATO' MASHYTAH rupanya..
ada la beberapa orang panel yang duk bincang pasal Adakah Muzik itu HARAM??
tapi isu yang paling penting ialah, Bolehkah kita bermain alat muzik?


aiyakk...gambar sape lak i kebas nih..hehe..
awak, pinjam pic eh..heee
*tuan punya pic ialah kwn jaja, hrp maklum



Jawapannya:
Sebenarnya, dalam Al-Qur'an mahupun Hadis, tiada satu pun yang menyebut tentang certain-certain alat-alat muzik yang diharamkan untuk dimainkan.. Cuma ada beberapa pandangan ulamak yang mengharamkannya atas faktor kelalaian. Yelah, bila dah mula main ni, kadang-kadang memang lupa dunia.. Kadang kadang masa solat pun duk terbayang-bayang melodi lagu, not-not gitar yang dihafal, lirik lagu.. Betul ni jaja cakap, tak tipu..
Oleh itu, kalau nak berhibur pun ada batas okeh.. Pilih la muzik yang tak melalaikan..
Yang boleh ingatkan kita pada Yang Maha Esa.. *macam lagu Maher Zain tu
Jangan kerana muzik, hidup kita binasa.. Astaghfirullah..

Memilihlah secara bijak..anda mampu mengubahnya... *winkkk~

Ayat sehabis skema dah ni. Sometimes kita kena jugak serious kan.. nak-nak bab Agama ni..
bukan bleh buat main..

Semoga apa yang diperoleh hari ini ialah ilmu yang diberkati oleh-Nya..
Insya Allah...maaf kalau ada salah silap.. Jaja hanya manusia biasa..

sape rase jaja COOL? hehehe

salam seribu kali sayang....

p/s : rasa cam nak delete je lagu dalam blog..sape setuju???

update : dah dapat interview MARA!! Alhamdulillah..semoga dapat buat yang terbaik..

6 comments:

Izyan Masri said...

COOL NAMPA MAIN DRUM.SATU LAGU !! XD

Misz Jenny said...

hehehe...

lagu Mary had a little lamb dah r..
kih3

faridFirdaus said...

eh comel r yg men gtar tu..nk knal leh?? hihi..cool gak minah nie,,nt ajo sy men drum ea?? :PP

miss afifa said...

hehe..lagu mood sedih la kt blog jaja ni...

Misz Jenny said...

Farid: ntah, pi cari sndri kat fesbuk.. mekaseh2..hak3

Misz Jenny said...

miss afifa :
tu la..nak buang dah..

:)