Wednesday, March 2, 2011

LOVE.....



Allu kawan-kawan......t0day i want to talk about..... LOVE... mesti korunk ingat jaja ngah gatai ni kan..
hahaha..xderlaa..sesedap oren je kate i gataii..lepuk kang..
taw x...LOVE ni bukan bermaksud cinta saje, love memberi makna sayamm taw.... 
arini nak story sal LOVE yang membawa makna sayang okeh..
jaja sayang mama..abah...kakak...adik.....kawan-kawan......muah muah muah.. (Eei..yucks..geli geli..haha)
kadang-kadang kan kalu kite sayang sangat seseorang tu, kite jadik cam ngade2 plik je dengan dye an? 
btol x? btol x? btol x? 
Yelaaa...name pom nak perhatian lebih ciket...korang nih, faham-faham sendiri r.. malu jaja taw.. 
(Blushing... :p..) wiiiii......
tapi xsalah kot over ciket, asal jangan sampai dye naik menyampah kat kite..bleh nak maj0k2, tapi pastikan ade limit mase eh... aikk, cam ade pengalaman laa plak...lalala.... 

Sekarang jaja da mula faham macam mane Rasulullah S.A.W. sangat cintakan sahabat-sahabat baginda..
sebab jaja da mula merasainya...Masya Allah! Hebat btol perasaan tuh.... Alhamdulillah, tuhan da bukak ati jaja supaya lebih menghargai dan menyayangi kawan-kawan... Aminnn...

Tadi, jaja ade godek-godek laa blog sape ntah..tapi tajuk dye memang bez..
BERSAHABAT KERANA ALLAH.....
blog tu cite sal sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari & Muslim iaitu tentang 7 golongan yang dinaungi Allah di Arasy nanti...salah satu golongannyer, yang telah memikat mata jaja untuk terus membaca ialah, ' Dua orang sahabat yang bersahabat kerana Allah, maka bertemu kerana Allah dan mereka berpisah kerana Allah'......wahhh, kagumnyer...

pastu terbayang la kat mindaku yang da berkarat koko nih, camner la ehh orang-orang gini..
mesti pertalian ukhuwah diorang hebat gilak...nak jugak...nak jugak....
Indahnya ukhuwahkan jika dihiasi dengan perkongsian pelbagai ilmu agama... 
Haa...satu lagi, bermakna lagi persahabatan tu jika tidak dicemari oleh prasangka buruk n juga niat yang menjurus ke arah kebinasaan..

:)




3 comments:

faridFirdaus said...

like..!!

Misz Jenny said...

farid : tenkzz

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik