Friday, March 25, 2011

Layakkah aku menjawabnya?

tuuut..tuuutttt....
memandangkan ni time solat Jumaat, so bleh la i rampas laptop dari adik jap
*dye da chow ke masjid.....heeeee....

baiklah, update blog!! yeeahaaa, the best thing ever dude!..
yang aku excited terlebih ni apekehal pulak eh..macam dah 10 tahun tak sign in.
huh, whatever larh..sukahatijaja....laa..... :p

Hari ni taknak cakap apa-apa..............

'=_='

mengade x? hahaha....

Yela-yela, hari ini nak bercakap pasal Perempuan....
Lelaki-lelaki yang membaca, sabarrrrr..jangan tergesa-gesa, baca one-by-one okehh..

Sebenarnya, pagi tadi, jaja dikejutkan dengan pertanyaan oleh seorang kawan..
Dye tanya macam nih

'Betul ke kalau perempuan ni dia susah nak syok kat seseorang lelaki, tapi bila dah terjatuh hati, susah nak lupa?'

Kaum Hawa sekalian, apa pulak pendapat korang? Sila jawab

Satu lagi soalan dye,

'Kalau perempuan tu dah jatuh hati, masa dia bersama dengan lelaki lain, dia akan teringatkan lelaki tu sorang je, kan?'

      
**************************************************************
Dengarlah jawapan dari Dr. Jaja, pakar cinta yang tak bertauliah ni...
(dah dye tanya, so kena la jawab kan)

Untuk soalan 1st.

For me laa, tak kira la sama ada lelaki ke perempuan tapi kalau dah syok kat seseorang mesti jadik jugak perkara macam tu kan? 
Lagipun , bila dah jatuh cinta...ecehhhh, mesti kita dah macam gila bayang taw..
Tengok cerita Hindustan pun tiba-tiba je awak dengan si dia jadi hero dengan heroin..hihihi..
Bila tengok actor/actress yang good looking sikit, mulalah tu, tersenyum sorang-sorang sebab terbayangkan muka si Dia. Padahal, dia tak lawa mana pun..
Nak buat macam mana, bila bercinta, semuanya indahhhh....walaaaa...
Sebab tu la, bila hati dah terjatuh pada seseorang, kita susah nak lupa..
Pergi mana-mana je, teringatkan dia...

Tapi, ingat, ada batasnya merindui seseorang...jangan sampai melebihi kita rindukan Allah dan Rasulullah S.A.W.

Untuk soalan 2nd
.
Yup! Semestinya betul, tepat dan sangat tepat!
Tapi ni untuk yang betul-betul setia je la..
dah kalau nama pun PLAYGIRL, pergi la mana-mana pun, semua lelaki dia sapu bersih+licin..
Perempuan ni agak sensitif...nak-nak kalau pergi kat tempat dia dengan ex bf dia selalu pergi.
Silap-silap boleh meraung, melalak dan segala bagai larh...
Teringat kisah-kisah lama, lagi la dia menangis, sampai bengkak-bengkak mata..
Kalah mata panda taw...
sebab itu la, perempuan walaupun pernah dikecewakan, tapi bila ex bf dia mintak rujuk balik, 
kebanyakannya akan terima..sebab hati mereka lembutttt....siyes, tak tipu..
Tapi kalau dah kena tipu dan ex bf dia dah terkantoi banyak kali, mungkin hati wanita ini...
akan jadi lebih keras daripada batu.......so, berwaspada laa lelakilelaki macho sekalian...

(walaupun dah taw ada jawapan yang 'out' sikit, tapi tetap nak tulis..hek3)


Just be yourself.. :p

10 comments:

Alia Delaila said...

weewit. ku tidak sangka jannah pandai bab bab ceni :D

faridFirdaus said...

ooo begitu rupenye..sy yg macho nie tpakse berhati2 r mknenye ek?? haha

Misz Jenny said...

Alia :

wehwehweh...baru taw bakat i ke?
ish3...

Misz Jenny said...

Farid :

yang macho???hahaha...
(no komen)

yelaa, hati2 ciket taw

zatil said...

ecece.comel je doktor cinta ni :)

Misz Jenny said...

hik3..sugar daddy sape kan..

Nurul Diyana said...

WOWWWWWW so now you are talking bout chenta segala? wewitttt heheh

Misz Jenny said...

hahaha....

ha'ah..segala-gala saya cakap..

:))

Tengku Hanif said...

haha...bgus tazkrh dak nie ea...ly ambik teladan.haha

Misz Jenny said...

Tengku :
ambik jgn xambik..haha