Tuesday, March 15, 2011

Pantun 2 kerat...


Desiran ombak memukul pantai..
Jaja di pinggir duduk bersantai...

Teringatkan si Dia yang jauh di mata..
Walaupun jauh kami sentiasa ceria..

Dalam perhubungan ada turun naiknya...
Kadang2 moody xtentu hala...

Hanya satu sahaja penawar yang ada..
Atasinya dengan bersikap jujur walaupun pahit terasa...

Perasaan rindu mencengkam kalbu
tapi ku pasti tidak sehebat rinduku pada-Mu

Bila berdekatan terasa ke'nervous'an...
Bila berjauhan terasa kehilangan...

Tapi jauh2 pun taklar sampai tak berhubungan..
kerana kami same2 ke'fesbuk'an..

Siang malam ncet di tangan
takut nanti xsempat nak meng'reply'kan

Sebenarnya jaja tengah tak ada kerja..
Duk melalut dari pagi hingga ke malam buta..

Bosan melihat butang new post x ditekan
Akhirnya jaja ambik kesempatan..

Pantun ni da jadik cam sampah..
Sebab jaja semakin menyampah (xde idea sudah)

Jaja pun akhirinya dengan ucapan Assalamualaikum wbt.
hak3...

*da lame tak berpantun...akhirnyaaa.....hari ni ialah harinya...hik3

6 comments:

Tengku Hanif said...

haha. . .

sian goh pantun mse bosan eah?? hehe

Misz Jenny said...

TENGKU:

anda sangat menyekittt... :p

faridFirdaus said...

ehemm..=p sdpnye pntun..msti bangga si Dia tu..

Misz Jenny said...

FARID :

insya Allah..hehehe

Alia Delaila said...

jannah since when mu jadi macam ni? tidakkkkkkk

Misz Jenny said...

ALIA :

wehh..jaatnyer..


aku hy manusia biasa..hihi



sejak ak frens nge hang laa