Thursday, March 17, 2011

It's a Story about me and you



Aku termenung sendirian di birai katilku. Memikirkan tentang sesuatu yang telah mambuatkan jiwaku tidak keruan beberapa hari yang lepas. Aku secara tak sengaja telah berkenalan dengan seorang jejaka yang bernama Faris semasa kami sama-sama menghadiri ceramah kerjaya di Batu Pahat. Sewaktu Faris sedang bergegas untuk pulang, dia tiba-tiba terlanggar bahuku, menyebabkan gelas yang berisikan air teh tumpah serta-merta. And the most important thing is, air teh yang tidak bersalah itu telah mengotorkan dan membasahkan baju si Faris. Oh my GOD!! Aku tergaman. Terkejut yang amat. Aku berasa sangat bersalah. Akhirnya, berbekalkan mukanya yang sentiasa poyo tu, dia hanya sempat mengukir senyuman kepadaku dan berlalu pergi sebelum aku sempat mengucapkan "Awak, maafkan saya".

 Suatu hari, aku pergi ke sebuah taman permainan yang sangat comel dan 'colourful'. Aku ingin melupakan wajah Faris yang sentiasa berlegar-legar di ruang mindaku. Kerana dia, banyak 'assignment'ku tak dapat disiapkan dengan sempurna. Aduhai, adakah ini cinta pandang pertama? Wahai hati, jawablahhh...
Pandanganku terpaku tatkala melihat seorang budak perempuan yang sangat seronok bermain buaian sambil ditemani ibu bapanya. Si anak berceloteh tanpa henti, Si Ayah dan Mak mengiyakan sahaja.
Sedang asyik melihat gelagat mereka, aku seakan tertarik untuk mengetahui siapakah lelaki berbaju coklat yang sedang asyik membaca buku. Khusyuk sungguh nampaknya. Kalau letak bom kat sebelah pun tak perasan kot. Buku apa la agaknya. Hmm... Haa! buku Love Story?? Waa..jiwang jugak mamat ni rupanya.
Aku berusaha bersungguh-sungguh untuk mencuri-curi pandang ke arahnya. Bagiku, bukan calang-calang lelaki yang berminat untuk membaca buku ini. Aku mesti tahu siapa pemiliknya!

Gotcha!!! Alamak! Mata kami bertaut. Lidah terkelu, hati merapu, wajah di kontrol ayu. Dia tahu aku sedang memandang ke arahnya, tapi aku saja buat-buat tak tahu. Hihihi. Dia mengangkat sebelah keningnya terhadapku. Aihh, macam pernah kujumpa, tapi di mana yaaaa. Ya Allah! FARIS!
Malu tahap gaban dibuatnya. Dah la tertangkap dengan dia masa tengah syok skodeng tadi. Haduih, kacau betul la. Tapi aku tetap maintain cool. Itulah satu kelebihan yang aku ada. Muka blurr. Walaupun cemas/ kalut/ gelabah, muka aku tak pernah mencerminkan perkara-perkara sedemikian. Muka kosong, tak ada perasaan, and i really love it....*mmuahhhh*..

Faris mendekatiku. Dup....dap....dup....dap....dadaku berombak kencang. Wajahku bertukar menjadi power rangers merah jambu (muka blushing lorh). Rase macam nak blah je dari sini. Tapi mana boleh, rugi la aku nanti. Nanti tak dapat borak dengan Faris. Aku membuat keputusan muktamad. Aku tidak akan berganjak dari situ.Huh..

Assalamualaikum. Eh, macam pernah jumpa je.
 Tasya kan? Buat pe kat sini? Nak join budak-budak tu main jugak ke?

 
Waalaikumussalam wbt. Eh, tak la, saje-saje tengok 'anak' main kat 'playground' nih.
Takut karang kena culik ke, hape ke, susah pulak saya dibuatnya. So, lebih baik saya berhati-hati.
Encik Faris buat apa kat sini? 

What?? Anak?? You ni dah 'married' eh? (ternganga mulut dia kes  tak percaya punya pasal)
Saya memang selalu lepak kat sini. Best. Tak ada gangguan seksual..hahaha..
(mak oihh, biar betul??) 

I'm single la..
:p
Sape la yang sudi nak syok dekat saya yang cun melecun+ayu ni...
Gangguan seksual? biar betik???

Yela tu. Still tak percaya. Gangguan seksual?
Melawak je la, tidakku sangka, orang yang bernama Tasya ni lurus bendul jugak eh..
Hakhakhak (ketawa dengan zalim yang amat)
Oh yaa, memandangkan kita da terjumpa kat sini..
I'm really interested to make you my...................

Your what?????

My wife!! Nak tak?

Rahangku dah terjatuh secara mendadak..ishhh, dia ni, takkan laa..
(mataku terbeliak seperti harimau yang sedang kebuluran)

Tiba-tiba dia tersengih nakal.

Wahai Sharifah Natasya binti Syed Ihsan, awak memang macam 'straw'
Lurus bendul. Hailaaa, saya nak jadikan awak kawan saya laa..
Will you?? Sudi ke tak ni?

Heeeeee....di saat mukaku merah padam menahan malu, aku hanya mampu membalas persoalan itu dengan
satu anggukan sahaja...Fuhh, legaaaa..

Melihatkan hari sudah senja, aku meminta diri untuk pulang ke rumah.
Hati aku berbunga gembira apabila  bertemu dengannya.
Tak sabar rasanya menunggu hari esok.
 Hari baru yang bakal penuh dengan kemanisan persahabatan yang baru di bina.



Tak mustahilkan kalau persahabatan kami bertukar kepada percintaan?

p/s : tataw nak sambung ke x cite nih


10 comments:

"FadH" said...

pandai hang bwat cerita. Cheq, kalau bwat cerita, mau bunuh2 je keje. Hang jiwang aishh :)

misz molecule said...

sambung ke tak..









STILL BEST!

Misz Jenny said...

fadh :

hah...buat la cite sal bunuh2.. smgt waja nak bace nih..hi3..


x jwang2 eh..haisyhh

Misz Jenny said...

misz:

ntah, tunggu mood datang dulu..hihi









Tenkiu!!
:p

(wpun cite x r bez mane pom)

"FadH" said...

haha.nnti aku try tulis CW mcm tyme SPM. dpt idea psl tengok CSI :)

Misz Jenny said...

fadh :

Hang xbuat,,,,ciapppp

Tengku Hanif said...

xyah smbng! haha..koya okmo...:P...brt 66..hahak

Misz Jenny said...

Tengku :

weihh...jelez r tuh..wekk

Tengku Hanif said...

haha...noway jeles2 eah..xde class la..hehe
da smbung r...time bosan ly r bce wat tdo..haha..:P

Misz Jenny said...

Tengku :

jelez..jelez..

aritu kata xyah smbung, ni sruh sambung lak..haduihh..

leh wat tido? byk cantekkk