Saturday, March 5, 2011

Cooking and Driving!!!!

on this pleasant morning... terasa diriku begitu berharga.. haduihh, da mengarut la plak pagi2 nih.. hak3.. haa! kelmarin, kalu nak kira laa kan, da 2 hari berturut-turut jaja memasak.. maybe orang len cakap 'hmm, biasa laa tuh, tugas anak dara memang kena slalu masuk dapur, memasakkk'...
kalu terdengar ayat camtuh, memang da terbatuk x benti-benti..wuhuuuu...
tapi masalah problemnyer, jaja ni bukan minah dapur..heeeeee... nak masuk dapur pon liat, kcuali nak makan.. yang tu memang i'm the winner!! miracle hape ntah yang jadik sampai jaja da terJATUH hati pada dapur.. xsangka, dapur rumah i comel jugak ehh.. (pasan btol..hihi)
nak taw x pe yang jaja masak? tadaaaaaaaaaaa.....

AYAM BERSALUT BLACK PEPPER!!..bezzz..


it's empty..... :p

yang ni adik i yang memang xde kije, rajin plak dye susun betik tu, nak sihat la katanya..

sory r deh, gambar ayam da xde...sume pakat laju je sambar ayam tuhh... :p
tapi....ada tapinyer...bukan jaja masak sorang2 eh, kalu sorang2, maunya arwah lauk-pauk tu sume..
my sis yang menjadi guide..cian dye, kena soal bertubi-tubi...hik3
'ni nak potong camne? api tu kuat xlagi? bawang nak letak bila? ni kena basuh dulu ke? lepas ni nak masukkan pe plak? kacau ke? ayam ni da masak blom? garam nak bubuh brape sudu? gula? sos?'

korang bace pom mesti da lelah kan, apatah lagi kak i... xpe, malu bertanya sesat jalan.. (cover tuh)
waktu Pagi - da abiskan masa dengan kelas masakan yang x bertauliah
waktu Petang - yess! bleh drive! abah kasik greenlight..

kalu nak taw, jaja ni masih beginner bab2 driving ni..tp da ad lesen.. (bru dapat, bangga nih)
nak terlelap jugak mata nih, yalaaa...driving lebih satu jam wooo.. maunya xletihhh..
sampai je kat umah, da tak TERtengok da KUNGFU PANDA..tr0s aje, masuk bilik n tidoww...
sangat laa syiokk..tapi arini rase sedih r plak...lame da nak tengok cite tu.. wawawa...
Jaja pom mengubat hatinya yang lara dengan melayan fesbuk.. ngeh3..

*da letih sangat, sampai kawan call pom tak pasan, tido mati uhh..sory eh..

Salam seribu kali sayang............ :)

10 comments:

misz molecule said...

knape tb2 lapar ni??aiyokk

Misz Jenny said...

misz molecule: adkh terlalu sedap masakanku..ngeh3..

faridFirdaus said...

lapa weh ase..:P

Nurul Diyana said...

best kan masak yang betul2 punye. lagi best dari main masak2 daun masa kecik2 dulu. haha

Misz Jenny said...

farid : awk tu lapo skmo, ptut la koho cabi

yana: ye r, rase puas...

~farhana~ said...

soalan lg: ayam ni x hangus ke? hahaha

Misz Jenny said...

farhana : lalala, wekkk

faridFirdaus said...

cabi?? apakah itu?? carre..lapo nehh..=p

Misz Jenny said...

cabi=farid firdaus

faridFirdaus said...

equation yg salah..lululu