Monday, March 28, 2011

Meaningful!!!

Yuhuuu.....


Weihhh, dah tak reti nak bagi salam dulu ke??

Alomakkk....oke-oke...sorry...

Assalamualaikum wbt. wahai kawan-kawan sekalian terutamanya yang singgah-menyinggah kat blog nih..

Rase macam dah lame je tak post....ke i aje yang syiokk sendiri ek? hahaha....

Ni haa, jaja nak share satu benda taw..pasal hadiah...abah jaja yang bagi..
hadiah ini sangat la unik + reasonable + berfaedah + comel..
korunk semua mesti tak pernah terlintas pun dalam fikiran yang korunk akan memiliki hadiah yang dilengkapi oleh segala ciri-ciri keselamatan yang disahkan oleh SIRIM lagiii....

Ini dia!!


orang kata, putih itu suci...dan jaja sokong 200 peratus..hihihi

ni bukan bola bowling eh, tengok elok-elok...
pejam sebelah mata kanan dan tengok..
pejam pulak sebelah mata kiri dan tengok...
Cuba teka apakah sebenarnya benda nimmmm??








***********************************************************

Tuan punya benda ni sendiri jawab laa....sebenarnyaaa....ni :


hahahahahahahahahahahahahaa...

Bila tengok balik 'pemberian' ni, rase lawak pun adaaaa.....heeeee

Baiklah, the truth story is, ni bukan kira present sangat pun..

Pada suatu malam yang hening,
kami sefamily duk jalan-jalan kat town..
and then ternampak la sebuah kedai cine yang jual alat-alat moto sume laa...
dan misi itu pun bermula..
***************************************************************

Jaja : Abah, nak beli helmet satu....helmet kat tempat blaja moto tu busuk laa.. bau hangittt
        (misi membodek, cuba nasib)

Abah : Pinjam dengan kawan takpe, takyah beli lah

Jaja : Alaaaa, beli la satu, yang paling murah pun takpe...huhuhu
         (cuba menagih simpati - buat muka kesiannnn, sayu hati bila tengok..)

Abah : Tokey, helmet kat sini brape yang paling murah??
            (i'm smiling, :p)

Tokey : ada harga tiga puluh ringgit, mau?

Abah : Okey, bagi satu..

Yesssss.......akhirnya, kini pasti..helmet itu milikku....hahaha...
walaupun harga tak laa sampai jutaan ringgit, tapi jaja happy sebab daddy prihatin dengan keselesaan jaja..

sayang abah!!! mmmuahhx...


p/s : mama pun bagi sumthing, tapi 'secret' la dulu..hehehe..

*korunk.....nanti naik moto pakai helmet taw, baru selamat sikit, kalau takde helmet, pinjam dengan saya takpe.. hahaha

"taktaw kenape semangat waja sangat nak tulis pasal helmet"

6 comments:

faridFirdaus said...

nak pinjam eh lau gtu..hehehe..nt bsuk bagi balik deh?? aci op?? hehe..

Tengku Hanif said...

hehe..bgus2...bgus dak nie..:D

Misz Jenny said...

Farid :
Apelaaaa, tak shopan langsung...

xde2, gi beli sendiri

Misz Jenny said...

Tengku :

Waa, sudah lama anda tidak memuji saya...
mekasehsss

Tengku Hanif said...

koya ek?

Misz Jenny said...

xkoya...ucap mekaceh kat org yg sudi memuji je..hihi