Monday, March 14, 2011

EMERGENCY!! bantuan diperlukan.....

entry ni short je...



yes...you are my coach....


PERHATIAN KEPADA SAPE-SAPE YANG AMEK COURSE ENGINEERING/MEDIC...
ATAUPUN SAPE-SAPE JE LAA YANG PRIHATIN... Sila bantu jaja!! wawawa...


katakanlah, jaja ni terer gak r physics n chemistry..tapi xleh carry on sangat la dengan biology...
so, what i must do...
adakah terus memilih bidang kerjaya kejuruteraan? ataupun inginkan cabaran dengan memilih bidang perubatan? anda rasa?

memang nak jadik engineer tapi bila pikir2, job vacancy kurang especially untuk wanita..
kalu pilih medic, memanglaa senang dapat kije..tapi boleh ke hati ni menerimanya...
haduihhh....

plez...plez...plez....kecelaruan minda sudah bermula..
cite r serba sedikit sal bidang tu..pe yang bez..pe yang xbez..pengalaman ke hape ke...
I need to know....

p/s : cite panjang2..lagi suka.... :)

8 comments:

"FadH" said...

jannah. my cousin cakap, medic sbenarnye x bnyk vacancy dh skrg,org yg amik medic dh ribu2. klu kat mesir je pun dh lebih 5000. laenla klu dyorg prgi bukak private hospital. whatever it is, try figure out yg passionnye boleh di maintainkan :)

Alia Delaila said...

solat istikharah and selalu doa supaya Dia tnjuk yg terbaik .aku buat gitu mase aku waswas nk amik medik ke tak. and skrang aku sgttttt yakin 100%! tk pndai bio tk semestinya tk pndai medik. tp yg pnting jannah kena la betul betul minat bnda tu kn. tu je laa kot tips drpd aku yg kureng ni. hahaha

misz molecule said...

jaja pilih la satu course yg jaja boleh go on..






if jaja tak minat bio.. jangan amek risiko..









kite blajar utk mase depan..








amik la chemical engnrg..








tp ats jaja la..








lau akak minat physcs & chem..








skan alhamdulillah..










akak still leh carry out my study..








hope better lagi after ni..

Misz Jenny said...

fadh:
but my mummy said laa, vacancy tuk doc mmg kritikal lagi skunk..

disebabkn tu la, ad yg amek medic wpun sebenarnya hati diorang bukan ke arah itu..
haduihhh...susah2..

Misz Jenny said...

alia:

sangat sokong! tak pandai bio x semestinya x pandai medic.. tapi bio dgn medic tu bukan ke macam same je ek.. i still have to learn how to love it..

doakan ak..moga2 xtersalah langkah..
insya Allah, akn buat solat istikharah.. :)

Misz Jenny said...

misz:

blaja untuk masa depan!! tapi kan, seriously, xpenah pom minat nak amik medic.. awal2 lagi da tolak tepi..


im proud of u! becoz akak is a girl n also engineer-to-be..
salute!!!



tapi, kita kan perempuan.. n yang blaja engineer kan ramai boys..
xtakut ke? seram ke?
yalaa...dah girls golongan minoriti..huhu








*saya pemalu...hak3

faridFirdaus said...

mmg lau lam bdg engineering nie kbnyknnya laki..so lau keje tu myb kbnykknnye akn tgok laki lu..tp xtau r tu..sal subjek lak,mmg engineering lbih tmpu kt fzik ngn math..tp lau terer chem tu advantge gak sbb akn blaja gak nt..xbpe komfem lau chem..lau chem engnring mmg kompem blaja chem..lau medic lak xyau mne sbb sy bkn bdk medic..hihi..of kos r kene terer bio kot..tp pape pon,wat plihan terbaik..amek r densist ke lau xnak medic..lau jaja bleh terer la fzik ngn chem,xmustahil bleh terer lam bio gak..so,gudluck!! pk molek2..wat smyg sunat istikharah bnyk2..jgn lpe tu..n bnyk2kn ag bertanye kpd yg pkar ye..ALL THE BEST..!! =)

Misz Jenny said...

farid :

btol gak tu..kalu kite taw kite xbijak mane bio, yang penting kena la study banyak2 kan... usaha lebih cket..

:)

arigatou gozaimaz!!