Friday, March 11, 2011

Jom baca!! best nih..haha


oooo...
di tepi pntai indah,
jenny duduk seorg diri,
suasana sepi...

...
jenny teringatkan tlc,
tmpat dye dok speaky2,
kini..... da tiada lagi,
kenangan...je la jdiiii..
ahahahaa
(penggubah lagu yang x bertauliah-boss)
arini jaja nak share satu cite yang telah direka olehku semasa menuntut sebagai seorang pelajar yang masih berhingus dulu (tingkatan2).....
ni la buku yang jaja tulis segala cerita yang jaja maksudkan tu...da buruk semacam je, haha...
 cite ni cam x matured gak laa...yelaa, budak2 agi kan time neh.hehehe.......
CERITA KITA
awak,,,
awak mula hadir dalam hidup saya
masa kita sama-sama sekolah menengah
awak telah lafazkan cinta awak dekat saya
tapi, saya kata saya belum bersedia...
awak kecewa
dalam seminggu jugak awak bermasam muka dengan saya
saya rasa bersalah sangat-sangat
saya pasrah
kemudian....
sekali lagi awak try tackle saya
kali ini saya nekad tak nak kecewakan awak lagi
akhirnya saya menerimanya dengan hati yang terbuka
masa dekat universiti..
saya telah digosipkan dengan seorang senior
awak marah
awak merajuk dengan saya
saya pun dah buntu
tak tau nak buat apa
suatu hari...
awak selitkan sepucuk surat dalam buku saya
awak kata awak nak jumpa saya secepat mungkin
saya rasa pelik sebab pelik laa..
petang itu..
lama saya tunggu awak
saya tunggu awak dekat tempat kita 1st time bertemu
tapi awak tak datang-datang
saya rasa awak saja nak permainkan saya
nak sakitkan hati saya
saya tak sangka awak sanggup buat macam ni
saya sedih sangat-sangat
tiba-tiba...
incoming call "mama awak"
mama awak kata awak tengah nazak
awak terlibat dalam kemalangan jalan raya
sebab terlalu tergesa-gesa nak jumpa saya
awak merayu supaya melawat awak sebelum terlambat
saya tergaman
lidah terasa kelu
saya terkejut sangat
saya terus drive kereta laju laju
walau apa pun terjadi
saya nak jumpa awak!
sampai kat persimpangan jalan raya
kereta saya tak boleh bergerak
rupa-rupanya jalan sesak..
time ni lunch hour kan
patut laa
masa saya teruskan perjalanan
tanpa saya sedari
air mata memenuhi kolam mata saya
saya tak tahu kenapa
lepas itu, saya sampai dekat rumah awak
saya tengok lengang je
nobody's there
jiran awak kata awak baru je dibawa keluar oleh van jenazah
saya jatuh terduduk
awak dah pergi...
pergi buat selama-lamanya
saya tak sempat tunaikan permintaan terakhir awak untuk jumpa saya
maafkan saya....
namun saya redha..
semua yang berlaku ada hikmahnya..
sekarang saya dah pun berkahwin
saya berkahwin dengan senior kite yang dulu tu
tapi......
awak tidak pernah luput dari ingatan saya
kerana awaklah 'cinta pertama' saya...
=)
seriously..bila bace balik cite nih...aihhh, cam xcaye je.. jiwang ugak aku ni ehh, muke je cam ganas, dalam hati ada taman......hihihi
*cite ni takde kaitan dengan sape-sape pun..saje reka, banyak sangat masa terluang..ngee~

11 comments:

misz molecule said...

sedihlak bace..











tetibe miss sum1..huhuuu

faridFirdaus said...

cop2..muke ganas ke?? musykil neh..hik3..amboi2 kcik2 ag da pandai ekk..=p

Tengku Hanif said...

ha ha ha ha aha ...
ske selop sy bce!!! :p
nkl n jwng gle bdk nie...x sngke jeeny tlis cmnie! kah5~

Misz Jenny said...

misz :
org yg pnah ad kenangan akn hayati cite nih..



anda berhak merindukan sum1.. :p

Misz Jenny said...

farid:
asal? xganas eh? mekaseh..haha
badan kecik, otak besa..hihi

Misz Jenny said...

Tengku :
aishh, baru tahu ke?
haha..xlaaa, saje2 je reka tu...

faridFirdaus said...

a'ah..xganas pon..sposen jeh..:)

misz molecule said...

huhaaaa..








tp rase xadil mgkin dy yg tak rindu kte.huh!

Misz Jenny said...

aisyhhh..xpe je..asalkan dpt buat hati kite hepi...




MUNGKIN x rindu tp MUNGKIN rindu jgk.. :)

Tengku Hanif said...

ciss.. hehe..
tpu upenye. :P

Misz Jenny said...

Tengku:
aiyooo..mmg la tipu..
i xkawen lg laa..hak3