Wednesday, October 26, 2011

Bergurau pun masih ada batasan....


Entri ni di taip masa saya tengah buat preparation untuk Entrance Exam..

Cuak memang la cuak, tapi nak buat macam mana.. Life must Go on. Be the best and beat the rest!!




Sebenarnya, saya ada satu cerita nak bagitau ni. Bukan cerita kedai kopi mahupun cerita kedai teh. Tapi cukuplah untuk mengetahui bahawa cerita ini saya yang tulis.. erk?
=_____='



Kelmarin , ada la sorang kawan bertuah ni yang post 'something' kat wall saya. Yes, i know you wanna joke man. But......gurauan itu terlebih sudah. Membuatkan daku yang membaca ni rasa macam nak makan orang je tau tak. campur meluat lagi, geli lagi.. Post anda itu terlalu gedik bunyinya. Tak sesuai di wall saya. Sebab tu la saya remove.Understand??



Lain kali please lah..jangan post sesuatu yang agak sensitif di wall saya. Yup! How come a man post like that..


blablabla.....(contentnya haruslah dirahsiakan)


Helloooo. Apekehalnye kau buat macam tu? Kau tau tak, kalau orang lain singgah kat wall aku nanti, mesti diorang fikir macam-macam. Aku taknaklah kena fitnah bagai kan. Lagipun Allah pun dah pesan, Jangan Dekati Fitnah!


لحديث رواخ الطبراني :
لا تقربوا الفتنة إذا حميت ولا تعرضوالها إذا عرضت واصبروا لها إذا اقبلت



Jangan mendekati fitnah apabila ia sedang membara,
Jangan menhadapinya jika dibentangkan dan bersabarlah jika fitnah telah menimpa.



See?








I'm not a girl like that....








Saya dah maafkan segalanya...dan saya mintak maaf jugak kalau ada terkasar bahasa, terguris hati kerana kelakuan saya sama ada sedar mahupun tidak.










Nak kawan boleh, jaga batas, jaga aurat, jaga percakapan, tu pun dah kira ok.
Jika tidak boleh, terimalah hakikat bahawa mungkin kita tidak ditakdirkan untuk berkawan
Noktah.


tolong jangan buat macam tu lagi.. :(








p/s : I'm serious with this...so, kpd kawan2 yang baca, jgn nak menyindir sangat la kalau taknak tengok saya marah....



Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

10 comments:

Fakrul Airul said...

saya tahu orangnya,,,huhuh,, sabar k!

faridFirdaus said...

rambut sama hitam..hati lain2..ada macam2 jenis orang kat dunia nie...
orang yg xtau hargai orang lain adalah orang yg x menghargai diri sendiri...

sabar k...Allah syg org yg sabar..=)

hanabunga said...

Weh tu kawan russian hang ka kwn skola hang?K pandai hang buat keputusan :)

debudebukehidupan said...

jannah.. sori.. sy pn terlibat sme... wuwuwuwu~

Misz Jenny said...

Fakrul:

sabar itu indah...



Farid:

betul sgt! Insya Allah..




hanabunga:

kwn rusia laa...
tensen2..

Misz Jenny said...

debudebu:

tiada maaf bagimu..kekeke

Syamimi Razali said...

amboii, cik kak.

lawoo kucing uhh. hihi ;)

Misz Jenny said...

mimi:

aku ke kucing??

zaty said...

sabar2..fitnah tu xkemana :)

D-SIM said...

err..kucing tu cute~~