Tuesday, June 7, 2011

Sedikit peringatan…Hidup ni singkat je weih..

Assalamualaikum..baiklah, ni kali kedua jaja guna WLW.. best siot, ,malu lak sebab baru tau.. KUNO la kau ni jaja… 

(+_+)

Kawan….bunyik macam simple je, ada 5 huruf kesemuanya..tapi sebenarnya kawan ni boleh mendatangkan macam-macam ‘effect’ kat kita semua…






Jaja nak pesan, kalau nak berteman/bersahabat/berkawan, carilah yang betolbetol oke! Jangan sampai dia ajak kau terjun gaung kau pun ikut same. Tak ke buduh tu.. kan? kan? kan? At least, kalau dah TERsahabat dengan yang kepala jemm sket tu, bawak-bawaklah mengucap  tobat..nasihat kasik pergh sket..tapi hati diorang kena jaga jugak.. Hati kita ni takkan terluka melainkan kita dulu yang lukakan hati orang lain. *ayat Raqib af9 pun masuk sini




Walaupun umurku masih setahun popcorn, tapi akal untuk membezakan yang mana baik dan buruk itu telah ada oke.. Kalau kawan tu memang konfem boleh menjerumuskan ke jalan yang tak lurus, bengkang-bengkok macam ular kena piat..so tunggu apa lagi derr?


Chow….chow….tayah nak folo-folo dah..buang masa aje weihh…


Apa kata korang cari je kawan baru, kawan biar bermilion berkasih biar dengan lion.. ERK?



Sedikit pesanan :
Buat kaum hawa, yang berselendang/bershawl/bertudung/freehair….penuhilah tuntutan menutup aurat, tutup apa yang patut ditutup kerana itu perintah Allah.. Jangan dedahkannya kerana di situlah terletak Harga Dirimu… Berubah ke arah kebaikan kan bagus.. Smile



Buat kaum adam, sekalipun bermain bola/pingpong/futsal/ rempit/whatsoever, apa salahnya kalau lututmu itu ditutup. Lebih sopan apabila dilihat, bahkan lagi manis dilihat oleh si bakal mertua. Hati mana yang melihat pun menjadi sejukkk… Bagus lelaki ni, nampak macho..kata mereka di dalam hati.


Papepun, hope korang dapat buat yang terbaik!! Caiyokk!!! KITA BOLEH!



p/s : ni pesanan untuk diri sendri jugak!!! peaceeeee =)

6 comments:

Syamimi Razali said...

wwahh wahh. bgus la ang skrang nie.
grates!

faridFirdaus said...

alhamdulillah..pilih la kawan yg betul2 kawan..yg dpt bawak kite ke arah yg lebih baik..yg terbaik punye..suke2.....=)

faridFirdaus said...

rempit??? rmai rempit pkai seluar pnjg..kalu jatuh x r skit sngt..hehe

Misz Jenny said...

Syamimi :

dulu tak bagus ka?

sobsobsob

Misz Jenny said...

Farid :

he..he...he..bkawan mmg tak salah, tp pndai2 r pilih yg tbaik

Misz Jenny said...

Farid :

mmg r tak sakit sbb terus mati!!

hahaha