Friday, January 7, 2011

Lelaki PENDEK..jangan gundah gulana..

ello dear....
memandangkan jari jemariku ni da mula menari2 kat ats keyb0ard...so i decide to continue writing je lah..
arini jaja (wow da tukar name ke?) ad beberapa tips yang cukup2 seshuai untuk lelaki pendek di luar sane...

Emangnya begini...aku ceritain yar....

Pada suatu pagi  tengah hari yang hening...jaja menghabiskan masanya di depan tv yg berwarna hitam bercorakkan.......ehh...mane la tv ader corak an..nak2 tv lam bilik tu sejak zaman bel0m lahir lagi paaa....
dye p0m menekan2 channel yang suit untuk dirinya yang masih remaja tuh...
tekan punye tekan..akhirnya terjumpa la channel neh...tajuk yang di0rang bincangkan ialah MITOS LELAKI PENDEK...
diorang kata lelaki pendek ni biasanya sorang yang romantik..berkeyakinan..dan berani...
Elehh..bleh percaya ka? tengok mamat2 pendek ni biase jeh...huhu (jangan marre)

Haaa...kat situ p0m ade perunding fesyen jugak taw...s0me tips yang dye bagi supaya nampak taller :

  • baju mesti selalu tuck in (so that body nampak panjang sket)
  • jangan pilih baju bercorak kotak-kotak (nanti u akan nampak pendek dan gemok)
  • pilih baju berwarna cerah/ceria (b'coz warna gelap akan mengecikkan diri anda)
  • rambut tu perlu spike kan cket ( tapi jangan lebih2 sangat)
  • pilih baju bercorak line menegak ( looks taller isn't)
  • beli kasut jenama GIRAFFE yang bleh tinggikan penggunanya dari 6 cm to 12 cm lorh
  • pilih kemeja yang sedikit fit dengan badan
(sumber WHI tv3)

sumber-google images hair spike
spike tu spike jugak tapi jangan keterlaluan..xpasal2 orang ingat otak da bersewang..ha3




sumber Google images- slimmed fit shirts

kemas kan baju2 macam nih..actually jaja pom suke taw baju2 yang fitted to body neh...
bukan suke untuk pakai..tapi suke untuk lihat manusia berwajah lelaki memakai baju jenis camneh.. skali tengok jadi macam nk tengok lagi...kui3..kantoi sudaaa...
tidy is important!!



papepom yang penting anda- anda sume selesa with your own style..tips-tips di atas hanyalah untuk manusia yang ingin berubah..yela, nak jaga penampilan depan awek ke, kawan rapat ke..wutever laa~
pe yang boleh diubah kite ubah tapi yang x bleh, terimalah dengan redha..
alwayz be yourself yar!

salam seribu kali sayang.....

2 comments:

Alia Delaila said...

i love taylor lautner. weewwiiit!!

eh,ak nk follow mu, tp ade prob sket. ak tkleh logout acc yahoo lily. sory ek :)

Misz Jenny said...

s0key2...i prefer shah rukh khan..ha3