Saturday, November 26, 2011

Kawan lama....rindulah...


Assalamualaikum.......entah kenapa...


Sehari dua ni aku rasa sedih...sebab.....aku teringatkan kawan-kawan......


Masa aku study, aku ingat masa kita buat study group sama-sama. Bising. Riuh rendah. Macam kita je yang nak study. hahaha... Tapi, kat sini..kebanyakannya suka study sorang-sorang. Senyap je. Tak segembira dulu. Style diorang kot.. entahlah..





Masa aku makan, aku teringatkan Dewan Makan kita. Tempat wajib untuk berborak-borak sambil makan. Kadang-kadang  kalau ada kawan makan tak habis, ada je yang tolong habiskan. Kan???
Kat sini jugakla tempat mengumpat kak dewan makan.




sokseksoksek.....eh, tadi kak ni muka masam je dengan aku masa letak makanan dalam pinggan aku, bila bagi makanan kat set-set lelaki, senyum bukan main lagi.......blablablablablablabblabla.. cuba tengok abang dewan makan tu, kacak jugak.......potpetpotpet.....



Masa aku buat assignment/homework/notes, aku teringatkan korang..kawan-kawanku....
Aku ingat lagi masa aku tak mampu untuk buat semua kerja sekolah sebab susah, aku mintak tolong korang.  Bila aku tak faham apa yang cikgu ajar, korang la yang ajarkan balik. Serius rinduuu....... Kat sini, kebanyakannya kawan-kawan baru. Bijak. Kadang-kadang aku segan nak mintak tolong dengan diorang.
Tapi ada je yang membantu......



Masa aku tengok handset.....aku rindukan message korang. Dah lama message korang tak memenuhi inbox aku. Tak lagi seperti dulu.. Dulu kan, kalau raya je, mesti handset tak abis-abis berbunyi.. Tanda message masuk tanpa henti.  Sekarang dah lain, masa raya Aidiladha pun Alhamdulillah, aku bersyukur sebab masih ada kawan-kawan yang ingati aku. Thanks a lot!!!



Dulu dan sekarang.......banyak sangat perkara yang berbeza. Betullah ramai orang kata, zaman sekolah menengah, ialah zaman terindah. Aku takkan lupakan kenangan tu. Insya Allah, selagi hayat masih dikandung badan...



Frienship never ends!






F5 banders 2010....





Jane-my bed......hahaha





Sahabat lama takkan pernah sama dengan sahabat baru...





Indahnya persahabatan...Kita bertemu dan berpisah kerana Allah. 






Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

10 comments:

Syamimi Razali said...

pertemuan dan perpisahan adat manusia biasa,
hilang di mata tapi di hati tidak lupa,
berdoalah kita agar aman dan sentosa,
semoga bertemu kita pula di lain masa.

Love youu, jenny.
i know u miss me kann ?

#miss youu too .;')

Alia Delaila said...

Mujurlah ada Facebook hehehe. Still boleh berceloteh sikit sikit kan :D sabo ye Jannah.

D-SIM said...

pengorbanan itu norma kehidupan :)

faridFirdaus said...

benar..sememangnya kwn2 itu sgt penting...

ooo dulu suka ngumpat kakak dwn mkn ekk..
:)

ayiel said...

sabar ye kak jenny

berpisah pun sebab nak mencari secebis ilmu, bukan nak pergi buat benda yg tak betul

yang berpisah tu akan bertemu balik bila mana ada kesempatan insyaAllah

Misz Jenny said...

Mimi:

Aihh, pantun ke? hahaha....



hihihi....yelaa..
miss you! sobsobsob

Misz Jenny said...

Alia D:

bukan setakat berceloteh sikit, tapi banyak..... hihi

Misz Jenny said...

D-sim:

ok, ayat dah boleh buat NOVEL..
haha

Misz Jenny said...

Farid:

bkn selalu sgt ngumpat..
kadang-kadang...kot

Misz Jenny said...

ayiel:

yupyup...

Insya Allah..thanks dik