Sunday, November 20, 2011

Cite dah lama tapi nak cite jugak...hahaha


This story....happened on 14th of November 2011...



Pagi tu.....ada lecture Chemistry. Tapi disebabkan terbangun lewat, alaaa, bukan lewat sangat. Pukul 6.40 dah gerak pergi bus stop. Kalau kat malaysia, takdenye awal macam ni kan? Tempat lecture pun mesti dekat je dengan hostel. Huhuhu



Mula-mula, kitorang naik lif. Tunggu punya la lama,nak buat macam mana lif bukan main 'uzur' lagi. Kalau jual dekat besi buruk tu, konfirm lakuuu...



Masa kitorang dalam lif tu, sesak sangat. Semua pakai bubble. Lagi la makan ruang, 12 orang kesemuanya, 2 org Arab, 1 org chinese, 9 melayu (kami). And then, bila dah sampai tingkat satu, boleh pulak lif tu naik balik. Dan...........



The elevator was stucked between the first and second floor. =_='


Semua yang dalam lif tu macam terkejut kot. Nak-nak kitorang yang masih setahun jagung lagi kat sini. First time tersangkut dalam lif. Lama jugak, dalam 1jam setengah. Oxygen pun tak berapa nak cukup. Tapi, walaupun kami tersangkut dalam tu, kami tetap tak tinggalkan solat. Kitorang dapat pengalaman solat dalam lif. Alhamdulillah, semua yang terjadi ada hikmah-Nya.



Lepas je lif tu berfungsi balik....semua happy sebab akhirnya dah boleh keluar tapi frust sebab dah terponteng lecture kimia.


Banyak lagi kisah yang terjadi haritu. tak sempat kejar bas, sesat tak jumpa kelas, dahlah jauh.. 4jam pergi balik. Bazir masa je..


Jadi kepada anda yang belajar di Malaysia. Bersyukurlah dengan kemudahan yang ada. Malaysia is the best!
Just be thankful to Allah.....



the snow is everywhere... Hihihi



p/s: k.nana, who are you????

Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

12 comments:

Syamimi Razali said...

watt ? stuck dlm lift ?

huyyo.. tak kan xdop siren kot ?
bahaye ngat..

sailaaf said...

hehe.mcm2 dugaan.takpe2.susah dlu senang kemudian. kirim kan snow tu. nak buat ABC. hehe

Ezzamh said...

Hahaha..tol tu..
Malaysia is the best ever n ever..
bersyukurlah..malaysia sumenye ade!huhu =)

Syamimi Razali said...

bahaya laa semek oii.

len kali guna tangga jerk

2 in 1.. sehat dan selamat ;)

hanabunga said...

pergh solat dalam lif.aku tak pernah merasa lagi.bagusla jenny.hang dok sana dapat banyak pengalaman!

Nurul Diyana said...

Ahaha macam dalam muvi lah pulak sangkut2 dalam lif ni ;p

Misz Jenny said...

Mimi:

siren dlm lif?? aisyhh, mane ad semek wehhh..

naik tangga? huih, tingkat 13 kot.

Letihhh
:(

Misz Jenny said...

sailaaf:

Insya Allah...
tu la, igtkn nk berniaga ABC kat sini.. nak beli tak?
:p

Misz Jenny said...

Ezzamh:

Belajarlah utk bersyukur kerana Malaysia itu sangat bagus!

Misz Jenny said...

hanabunga:

yupp...aku pun xcaye yang akan ada pgalaman solat dlm lif..

hihihi....

Misz Jenny said...

Yana:

agak2, boleh buat muvi kan??

^_^

faridFirdaus said...

uihh..bahaye2..