Wednesday, November 9, 2011

When a thing called 'miracle' happens!


Assalamualaikum....


Hari ni satu 'miracle' telah terjadi dengan izin Yang Maha Agung, iaitu Allah S.W.T.



Pagi tadi..jaja kena pergi kelas sebelum Subuh, tu rutin biasa bagi pelajar kat sini ye. Subuh sekarang dah makin lambat, pagi tadi pun pukul 6.57 a.m. Kitorang gerak pergi kelas pulak pukul 6.30, so haruslah solat dalam perjalanan kan... Walaupun kelas start pukul 8.30a.m, kitorang kena pergi awal sebab tempat belajar hari ni 'agak' jauh. Di, Ismailovskaya. Kenal tak?? hehehe...




Time dalam bas on the way ke gerabak metro@train tu, jaja pun solat subuh. And then, kitorang sampai la kat Metro Station Bieleva. Takdelah sesak sangat. Tapi terhimpit jugak, sebab orang-orang sini kan besar gedabak. (=_=)'


Lepas tu tetibe je..........



"Eh, beg aku! *tengok blkg, aik..xde.."


"Astaghfirullahalazim....Masya Allah....tertinggal dalam bas"
*Lepas solat tadi terlupa nak galas balik beg tu..



Jaja....pergi kelas biology hari ni dengan muka yang sangat takleh blaaaa....Yela, beg tertinggal. Semua barang-barang ada dalam tu, except dompet and passport sementara. Alhamdulillah, semua dokumen penting masih ada.


I lost my labcoat, biology textbook, gloves, notebook, pencil case, calculator.
:(




Haruslah bad mood kan? Tapi, jaja sabar. Tak nangis. Because I know, there must be a hidden reason why Allah test me like this. Atleast i know, He still loves me. He still remember me.





On the way back after biology class, i went to the supermarket, to buy the stationery and a few notebooks. It's compulsory. Kalau takde, macam mana nak belajar. Dahla pergi tinggalkan beg galas merata-rata. Tak prihatin la awak ni jaja...huhuhu...



Tapi....tapi....tapi....lepas balik dari supermarket tu. Jaja naik bas.
(^_____________________________________________________^)

*beginilah saya senyum..kerana...........................................



Mase naik bas tu.....
Drebar bas tu tanya, Milik Siapakah BEG GALAS ini? *in russian langguage. Ya Allah, Alhamdulillah! Rasa macam nak meloncat-loncat je dalam bas tu sebab hepi sangat!!! Seriously.. In this very BIG city, with the population of millions people, how can you find back your bag and pick up the same bus???



But, there is the only one answer...only one...




Allah. Allah helps me. Praise to Him... Alhamdulillah, Alhamdulillah and Alhamdulillah.... Tak sangka boleh jumpa balik bas tu.




Lastly......Hari ni ada SALJI! Excited sangat!
:P

i hope i have the chance to make this.....snowman!




p/s : Jaja pun tepon family, nak bagitau pasal ni. Pastu mama bagitau, patutla mama tergerak hati nak solat hajat semalam. Ada hikmahnya.....





notaharini : 
~Jangan kamu ingati Dia hanya ketika waktu susah. Sesungguhnya Hidup kita hanyalah untuk-Nya.







Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

14 comments:

Nurul Diyana said...

Alhamdulillah :)
Tapi lain kali beringat lah sikit. aiyooo nasib baik jumpa balik kalau takk. aiyookkk

hanabunga said...

Ya Allah jaja.Allah syg sgt kat hang.Sangat miracle jaaa.Aku pun tumpang happy :)

Fakrul Airul said...

lain kali jangan lupa beg tue,, alhamdulilah dapat balik,, :)

krolrijal said...

bersyukurlah...n jgn jadi pelupe lagi..haha

faridFirdaus said...

ish ish..len kali lebih berhati-hati..=)

Misz Jenny said...

Yana:

Nasib baik sangat!!!

beware dh lepas ni..

Misz Jenny said...

hanabunga:

Alhamdulillah,

tu la pasal...

Mekasih beb!

Misz Jenny said...

Fakrul :

kalau x, menangis tak berlagu la sayeee

Misz Jenny said...

krolrijal:

kamulah..slalu pggil 'nenek'..
huh

Misz Jenny said...

Farid:

Insya Allah

debudebukehidupan said...

ish2.. miss jenab nie... hikhikhik.. :P

krolrijal said...

jannah: haha...owh yeke..yelah lpas nie da x pnggil da...:)

K. Nana said...

haha... mmg nmpak sgt ALLAH nk bg awak igt kat DIA, kan? alhamdulillah ALLAH dah susun aturcara awak supaya jumpa balik bas tu.

akak touching pelek kot bace post awak yg ini. tharu tibe2 bile bace awak jumpe balik bas yg same :D

blajar baik2... smoge jannah akan jadi lebih kuat dan bertambah keimanan... jzkk

Dr K.Nabihah said...

haa lg satuu... xtau la klu jannah dh bace bnde ni kan, tp hlovate ade tulis dlm versus (ke novel yg lain akak x igt dh)...

tak ada kebetulan dalam dunia ni. semuanya diatur oleh ALLAH SWT.

haa, buleh la klu nak share dgn kwn2 kamu yerp.