Sunday, December 4, 2011

Married?


I was sitting and looking at something.....



Ada sepasang suami isteri yang sangat sweet tengah jalan-jalan. Diorang ni manisss sangat sampaikan jaja pun naik jeles bila tengok. Dua-dua bakal doktor, study dekat negara Rusia, Universiti yang sama. Tiap-tiap kali kuliah memang nampaklah diorang ni, duk bertempek-tempek, dah macam kena lekat dengan gam gajah dah kot. But its ok la sebab they're married.




Tapi, di sudut hatiku yang paling dalam, terdetik satu persoalan. Perlukah diorang terlalu menunjuk-nunjukkan 'kebahagiaan' mereka tu? Perlu ke? Kadang-kadang mereka ter'over' dalam menunjukkan kasihsayang itu. Yes, I know that they are HALAL to each other, but ada jugak batas-batasnya kalau depan orang ramai kan. Islam is beautiful in its own way.






Namun, bila Allah kata dah tiba masanya untuk tunjukkan kebenaran sebenar, kebenaran akan terbongkar jua..


Dalam satu hari tu, jaja tengok diorang dalam lecture hall. *terngintai, ops.
Lepas tu, jaja bagitau la dekat kawan sebelah ni, "weh, sweetnya diorang tu, ada handbag suami tolong pegangkan, bila isteri sakit suami yang jagakan."



Cemburu +_+



Tiba-tiba kawan jaja buat muka annoying, dan kata;


Hahahaha, tu ke yang awak kata sweet, romantik bagai. Tu, diorang belum kahwin lagi la. Apa faedahnya kita duduk puji-puji diorang buat maksiat, dah macam orang bodoh tau tak. Diorang tu acting je macam dah kahwin, tapi sebenarnya BELUM!





So please, Don't judge a book by its cover. Don't judge people through their acting, because someday you will regret..........................like me.....







Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

9 comments:

Fakrul Airul said...

hahahha,, dah terkena,,,, tue la, lain kali, jangan main dengar jer khabar2 angin,,,hehehe :)

faridFirdaus said...

sori..nak tergelak..hik3..
Ustaz kata,kalo dh kawin skalipon,xbleh menunjuk2 gitu di khalayak ramai..x elok..ni lau yg xhalal lagi ler..:)

Nurul Ezra said...

dah lama tak singgah kat blog adik! eh dah kat Russia dah! :D

Misz Jenny said...

Fakrul :

tu la...guwe tertipuuuuuu!

Misz Jenny said...

Farid:

sokong!

Misz Jenny said...

Kak Ezra:

Eh! Lama xnmpk..hihi..
a'ah..kat sini dah

Syamimi Razali said...

hamboi ! tajuk diee..

yela, kot ye pom dah kawen, jgnlah nak open sangat kan.. heheh.

Ezzamh said...

kalau nak menunjukkan kbahagian sesuatu rumah tangga bile jalan2 kat luar rumah tu cukup ar skadar berpegangan tangan kot..nak menunjukkan isterinya dijaga dengan sebaik2nya..
xperlu kot sampai keterlaluan hinggakan org laen nmpak mcam bleh menaikkan nafsu..huhu =)
ke x stuju?

Misz Jenny said...

@mimi :
ntah..open lebih duhh



@ezzamh:
s.e.t.u.j.u!