Thursday, September 29, 2011

BerTAPAKNYA aku di SINI...

Assalamualaikum!!!

Wahhh..eksaited...eksaited.. ni 1st time jaja update blog kat oberci ek..
*hidungku kembangkempis kembangkempis...simptom-simptom 'riak' mula muncul.. haha




Alaa, takde laaa...joking jee...




Haaa! Ni jaja nak cerita banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk sangat! Tapi takpela, kita story one-by-one ek.. Sabo...saboo....hihihihihi...




Ceritanya bermula begini..aritu jaja naik Thai Airways, so transit kat Thailand dulu lepas tu baru la pergi Moscow, Rusia... Mase dalam flight nak ke Moscow ni, jaja duduk sebelah pasangan couple 'Rusia'... Miang bukan main wehhhhh... Orang kafir ni kan kalau ber'couple', macam over sikit la kot... I duduk kat sebelah pulak yang serammm sejukk je.. Astaghfirullahalazim.....
*macam laju sangat je aku cite..hentam sajalaaaa


Lepas tu, masa waktu makan...yang sebelah jaja ni duk teguk BEER je... Hishhh, airsetantuuu! Jaja minum FRESH ORANGE JE!! lagi bagus untuk kesihatan kan? Teheeee.....



Dan......Alhamdulillah...hari ni dah masuk hari ke-5 rasanya jaja tinggal kat sini.. Setakat ni semua ok je kot.. hikhikhik..





Yang paling jaja suka bila masa keluar hostel, kitorang main hembus-hembus udara tauu... Eksaited youuu bila nampak asap keluar dari mulut!! bukan SMOKING yer... ni yg ori punya lorhh.....






Orang Rusia ni kan...berdasarkan pemerhatian yang dibuat beberapa hari ni, cewaahhh, cam detektif plak..kuikuikui... Orang sini ni sangatla LAJUUUU.. berjalan laju, bercakap laju, huihhh... Memang laju laaa.. tak tipu..






Sampaikan ada satu time tu, ada sorang mak yang tengah dukung baby nak turun bas.. Nak laju punya pasal, kaki dia tersadung kat tangga bas... Baby tu dah terlentang atas tanah, mak dia pulak tersembam.. Dah nak buat macam mana, kalau tak turun cepat-cepat karang, terkepit pulak kat pintu bas.. Entahlah belalang....huhuhuhu...




Nah gambar satu!









Papepun....walaupun Happy duduk kat sini, BUMI MALAYSIA tetap di HATI....
MALAYSIA BOLEH!!!





Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

12 comments:

faridFirdaus said...

waahhhhh...nt nak kirim salji buleh?? pos eh..pkai pos ekspres..hihi

Syarafina Sabri said...

sakan shopping na.

zaty said...

wahh.dh selamat jejak russia.alhamdulillah..jgn lupa org kt sini tauuu jaja.jaga diri ;)

Nurul Diyana said...

Sayangkuuu, take care! Belaja rajen2. Huuuu best laa jannah da sampai obersea. nak ikot. Nak ikot.

debudebukehidupan said...

comey la kwn awk yg pkai bju brown+tdng silver tu... ~~ nie bkn hidyah

Misz Jenny said...

Farid:

ohoiii..salji belum turun lagi la pkcikkk

Misz Jenny said...

Fina:

plastik je besa,,,brg xde mne pon..
mahal...haha

Misz Jenny said...

zaty:

Alhamdulillah....

I will, thanks =)

Misz Jenny said...

yANA!!

Baik Cik puan! hihihi....
awk dtg r kat sini..sy tgguuu

Misz Jenny said...

debudebukehidupan:

ahikkk? kenapakah?

hanabunga said...

cecey dia dah jadi budak rusia woh!nih nih apsal lama xsggah blog aku???hurmm :( wey jg diri elok2 tau~

Misz Jenny said...

hanabunga:

siyes xsempat nak singgah..

Insya Allah, aku jaga..


Aku nak terjah la ni blog hang!!