Tuesday, January 3, 2012

New Year means your YEAR also +++


Assalamualaikum...


Baiklah...walaupun jaja duduk kat Rusia, but i still know about a THING that happened in Malaysia in these past few days.



Of course it's about si Adam Adli.



Taknak ulas banyak-banyak, cuma nak tambah sejemput dua tiga. Mengikut pandangan jaja la. Okay, pandangan sahaja. Tak lebih tak kurang.




Jaja rasa.....tak elok sangatlah nak berdemonstrasi ni. Tapi tu la, kalau takde demo, takde pulak orang nak bagi perhatian. Ye dak? Hmmm...



Agak kasihan, seriously, memanglah dia ni nak tuntut hak dia. Tapi kesian dekat family dia sampai kena ugut bagai. Tiap-tiap hari ada je ugutan yang sampai dekat family dia. I mean, its ok if the THING only libatkan dia sorang. Tapi sampaikan terbabit satu family, itu agak menyedihkan.



Korang sanggup ke tengok ibubapa korang menangis kerana korang. Sanggup ke?


Jaja tak sanggup.

Kesimpulannya, hargailah ibubapa korang selagi mereka masih hidup. Jangan susahkan mereka.
Kita tidak wajar membiarkan mereka menitiskan airmata walaupun setitis kerana kita. Tidak sama sekali....



*kan dah kata ulasan pendek je.,,,,




****************************************************


Sekarang marilah kita bersembang-sembang pulak. Dah lama rasanya tak tulis panjang berjelaaaaaaa....



Hey kawan! Sekarang dah tahun 2012!!!

i know..i know....i know...bila sebut pasal tahun baru, semestinya ada AZAM baru walaupun azam lama tak dilaksanakan pun.. sampaikan ada yang lupa azam sendiri.. kan??? Haaa! baik mengaku sekarang..hahahahaha



Tak salah sebenarnya nak berazam. Tapi kita mesti ingat, kita berazam bukan sekadar untuk tahun baru je. Tapi sebenarnya, sebagai muslim/muslimah, kita patut berazam tiap-tiap hari barulah betul! Kata nak hari esok lebih baik dari hari ni dan sebelumnya.



Kenapa macam tu??


Jawapannya..senang je..



Kerana..melalui azamlah datangnya semangat. Dan melalui semangat pulak datangnya usaha


Cuba kalau hari hari kita ni penuh dengan kesuraman, muka pun monyok je. Mesti tak best kan? 
Tapi kalaulah hari-hari mendatang ni kita lalui dengan azam yang baru! Muka yang bersemangat! Ceria! Ada misi dan visi yang jelas!
Tak ke lebih bermakna hidup kita?


Tak salah nak berazam. Tapi jangan lupa laksanakan!!!!


Azamku tahun ini :







Jadi apa azam korang untuk tahun baru ni? Share nak....









Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

6 comments:

faridFirdaus said...

alhamdulillah...sekali lagi kita berjumpa dgn tahun baru..

azam?? hmm...to be more better,better, and better person..:)
n gudluck jaja!! semoga azam itu akan tercapai n meningkat setiap masa..hehehe

Fakrul Airul said...

saya ada bnyak sngat azam, tp xleh nk share,, tp awak tlong doakan saya yerk! :)

zaty said...

insya'Allah be a better person in future ey. goodluck study jaja! :DD

Anonymous said...

tmbah lagi satu tuu dlm azam ye kak..



iaitu :

semoga Allah sntiasa kekalkan friendship kami biapun laen negara.

;)

Misz Jenny said...

@Farid:

Insya Allah moga Allah permudahkan, tapi jangan lupa. Usaha tu penting!




@Fakrul :

Awak pun! :)





@zaty :

Be a better person ok!!
Thanks...






Cik anon :

Baiklah dikkk...
Semoga Allah perkuatkan lagi ukhuwah kita walau di mana sahaja kita berada..

(^_^)

hanabunga said...

alah seganla nak share azam aku.bukannya ada apa sgt pun.hee eh adam adli tu sapa?aku yg kat msia pun xtau apa2 pasal dia lol