Wednesday, February 23, 2011

The Story...

pada pagi yang indah ini.........jaja sedang bersedih...
mengingatkan sume kawan2 yang da ditinggalkan semalam....
kami memang rapat cam adik bradik je......walaupon 6 minggu je bsame, tapi tu bukan pghalang tuk kami mengICE BREAKING taw.....

DELTA!!! yup..tu name grup kami....

Yesterday, we acted like pro already for the drama entitled 'JENNY'.....(my name uhh, hihi)
just after the show....(i mean the drama lar)

teet....teet....(msg sound)
sender : sayang mama
msg : you are the best, the performance looks original!

Ya Allah, ALHAMDULILLAH.....jaja punye idung da kembang selebar 6 inci..haha...
performance tu xkan jadik best kalu xde the spirit of teamwork dalam grup...
thanks friends....
(kalu nak sbut thanks, lidah kna lebih skit dr gigi...bia mcm bunyik angin sket, bukan lidah kat lelangit ats tu)

haa...kan da jadi cikgu BI x bertauliah...hehehe...
Ala, share ilmu , pe salahnye...awak2 sume ni kawan jaja jugak an...

mummy i jugak ad gtaw yang, ad jugak la certain2 mak bapak yang terjatuh jugak airmata mereka...
ye laa....ati parents memang lembut, nak2 kalu tengok citer macam ni..
mesti ade yang kurang faham kan cite ni pasal pe...
baiklah, ini sinopsisnya....

Jenny ni merupakan anak Dato' Sidqi n Datin Sha...mereka memang hepi famili r kire...
kaya plak tuh....ad gigantic house, big swimming pool n of course they have their own island..
one day, Dato' Sidqi brought them for a vacation...
Suddenly!!!!......

Jenny!!!!!
Jenny had got into an accident.....she became handicapped...
Dato' Sidqi pon bincang2 dengan Datin Sha sal tu...dye kate, camne ni...
anak kita da tgolong lam OKU/cacat...orang len akan pandang serong....
Dato' Sidqi is a big name u know........
Datin Sha pon berkate " I think we should dump her!"
mereka xsedar yang Jenny ad blakang mse tu...dye da terdengar npe yang parents dye bualkan...
Jenny x sangka yang mak pak dye sggup buat camni demi Nama/Kekayaan...
sebak dye...bercucuran air mata kluar tatkala diusir kluar dari umah...
hatinya hancur berkecai....dia keseorangan..digelar anak yatim piatu, sedangkan ibu bapanya masih bernyawa.....

tapi nasib baek, dye masih ade seorang kawan yang sangat baik, setiakawan....
Mashy namanya....dialah yang bersungguh2 memujuk ayahnya Dato' Izudin supaya membenarkan Jenny tinggal dirumahnya...Jenny sebenarnya xnak susahkan sape2, dia xnak jadi beban kpd mereka sekeluarga..
Tapi apakan daya, dia digantung x bertali....dia....dia.....dia sungguh sedih...
sedih sangat2.....
Akhirnya Dato' Izudin membenarkan Jenny tinggal disitu...
Jenny mase tu follow Mashy g klas....
btol...dia dihina, dicaci, dibuli......tapi memandangkan semangat dia yang sangat kental..
Jiwanya hanya untuk belajar...belajar...dan belajar...

Akhirnya, dia berjaya menemui kejayaan...dia dinobatkan sebagai pelajar terbaik!!
semua rintangan berjaya ditempuhi dengan jayanya....
On the graduation day, tiba2.........kelibat parents Jenny seakan2 ad di situ..
memang btol....parents dye hadir mase hari graduasi..mereka sangat gembira melihat anak mereka berjaya...hati ibubapa mana x gembira melihat anak mereka berjaya...kn?
Dato' Sidqi and Datin Sha pon meet Jenny,,,nak mintak maaf...
tapi Jenny xkisah langsung atas apa yang parents dye buat kat dye sblm nih...
bagi dye, dye cukup bersyukur kerana Allah telah membukakan pintu hati ibu bapanya untuk menerima dirinya kembali... Alhamdulillah....

*performance kami diakhiri dengan lagu the climb live version....2 org penyanyi utama.. Hajar n Izudin..
sore diorang memang perghhh!!!



3 comments:

Cahaya Keharumanku.. said...

upload la video skali..
nk tengok gak.. hihi..

zaty said...

wuahhhh.meriahnyaa dorg! :D

Misz Jenny said...

cahaya: ade2..kat youtube..
zaty : tu r, bez gler klas bi neh, syiokk abis!