Monday, May 7, 2012

Semangat itu perlu!



We want what we can't have, we crave those who hurt us and we desire the touch of those who reject us. Human nature.
Assalamualaikum w.b.t.
Setelah sekian lama tak menyinggah kat blog ni, akhirnya hari ni tercapai jua. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana masih lagi diberi peluang untuk terus hidup pada hari ni. Alhamdulillah. Korang macam mana? Sihat? Apa khabar Iman? Apa khabar Hati?
(^_^)
 Hari ni nak cerita pasal exam. Huhhh! Saya ada exam esok nih! tapi macam tu lah, ada lagi tajuk-tajuk penting yang belum dibaca. Kan best kalau nak exam, kita rebus je buku-buku yang perlu dihafal tu,lepas tu minum. Insya Allah sakit perut. Bukan semakin ingat, tapi tak beringat! hahaha..

Esok sebenarnya ada exam Histology. Patutnya dah 2 minggu yang lepas, tapi cikgu sakit. Cikgu saya ni dah tua sebenarnya, datang kelas pun bertongkat, cuba korang bayangkan betapa kuatnya semangat dia untuk mengajar sampaikan umur dah berusia pun sanggup lagi datang. Habis tu, takkan la kita sebagai student yang MUDA trangtangtang ni taknak bersemangat jugak? ye dak??

Jom tanamkan semangat dalam diri supaya rajin belajar! Kurangkan benda-benda yang tak berfaedah tu.
Ingat, study tu untuk memperoleh ilmu dan memantapkan diri, bukan sekadar untuk lulus exam.
sekian, nak sambung study balik KOT.. (^_^)

Doa-doakanlah ye.

 
 

Salam SERIBU kali sayang ~ JAJA
           

3 comments:

D-SIM said...

samalah! final start jumaat ni !

goodluck !

faridFirdaus said...

kalau ikut citer doraemon boleh tekup nota ngn roti ajaib banyak2,pastu makan. Pas tu esoknya nk pegi exam sakit perut. Habis sume..hahaha..

gudluck!

Misz Jenny said...

@D-Sim:

Goodluck untuk kamu juga!


@farid:

nilah padahnya tengok cite doremon banyakkkk sangat!